Kategoriat
Videot ja podcastit

Tsuro -videoesittely

Tuomo Pekkasen videoarvostelussa yksinkertainen, nopea ja näppärä laattojenasettelupeli Tsuro, jonka ohuen itämaisen teeman alta paljastuu tuurilottoa.

Tuomo Pekkasen syynissä Tsuro, nopea ja yksinkertainen laattojenasettelupeli, jossa pelaajat tekevät laatoista risteäviä polkuja pelilaudalle ja yrittävät saada nappulansa pysymään pelissä mahdollisimman pitkään. Peli on lyhyt, mutta niin on videokin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

2 vastausta aiheeseen “Tsuro -videoesittely”

Pari lisähavaintoa Tsurosta:

Peli sopii kevyeksi perhepeliksi, etenkin jos kaipaa peliä perheen pienimmille. Pelissä laattojen asettelu ei ole läheskään niin turhauttavaa kuin esimerkiksi Carcassonnessa.

Peli taipuu myös matkaversioksi, tällöin mukaan otetaan vain pelinappulat ja laatat – pelilaudallahan ei ole muuta merkitystä kuin pelialueen rajaaminen. Pelialueen voi yhtä hyvin laatia väärinpäin asetelluista laatoista.

Tuurin merkitys pelissä on korkea, ei tosin ehkä niin merkittävä kuin video antaa ymmärtää. Ainakin meillä useimmat pelit päätyvät sinne viimeisen vapaan laatanlaittopaikan tienoille.

Lopuksi varoitus: jatko-osa Tsuro of the Seas onnistuu oleman huonompi, vaikka sisältääkin peruspelin.

Itse olen eri mieltä kanssasi. Pidän Tsuroa ihan kelpo fillerinä noin neljälle pelaajalle. Isoilla pelaajamäärillä siitä kannattaa pysyä kaukana.

Jos Tsuro oli sinulle liian tuurilottoa, kokeilepa Tuomo Tsuro of the Seasia. Siinä mukaan tulee merihirviöt jotka noppaa heittämällä seilaavat laudalla ja parhaimmillaan syövät sinut ennen ensimmäistä vuoroasi – tai sitten pyörivät koko pelin ympyrää jossakin nurkassa. Koska merihirviöt syövät laattoja, jos syövät, peli voi kestää pitkäänkin. Laatikon kyljessäkin on 20–40 minuuttia. Aika iso skaala, eikä aika oikeastaan riipu pelaajamäärästä. Lisäksi grafiikka on, toisin kuin Tsurossa, sysirumaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *