Kategoriat
Peliarvostelut

Halli Galli Extreme

Extreme-versio jatkaa Halli Gallin viitoittamalla tiellä. Laatikosta paljastuu jälleen korttipakka ja soittokello. Idea on sama. Kortit jaetaan pelaajien kesken, niitä käännetään esiin yksi kerrallaan ja kun oikea yhdistelmä kortteja on näkyvillä, kelloa pitää kilauttaa. Onnistuneella lyönnillä tienaa kortteja ja kun kortit ovat loppu, putoaa pelistä pois.

Ero edeltäjään

Halli Galli Extremen kansiPeliä on vaikeutettu. Aikaisemmin riitti, että esillä on viisi samanlaista hedelmää. Tällä kertaa hedelmäkortteihin on kuvattu useita erilaisia hedelmiä ja kortteja lyödään silloin kun esillä on kaksi identtistä korttia.

Tämä on astetta vaikeampaa, sillä esimerkiksi banaani-limetti-mansikka -yhdistelmän erottaminen banaani-luumu-mansikasta on yllättävän vaikeaa.

Lisähaasteena on eläinkortteja. Kun sika käännetään esiin, pitää lyödä. Norsulla lyödään, jos esillä ei ole mansikoita ja apinalla lyödään, jos esillä ei ole limettejä. Tämäkään ei ole aivan helppoa!

Eikä siinä ole edes vielä kaikki. Jos esillä on norsu tai apina, jota ei saa lyödä, ei kelloa saa lyödä vaikka näkyvillä olisikin jotain muuta, jota saisi lyödä. Siis, jos esillä on norsu ja mansikka ja esiin käännetään sika, tätä sikaa ei saa lyödä. Varautukaa virheisiin!

Hyvä tai huono

Jos ei tykkää tavallisesta Halli Gallista, ei pidä tästäkään. Halli Gallin ystäville tämä on hankalampi juttu, sillä osa tykkää lisähaasteesta kovasti, osa pitää Extremeä peruspelin veroisena ja loput kokevat mutkikkaampien sääntöjen pilaavan koko pelin.

Ei Extreme aivan yhtä elegantti ole kuin alkuperäinen Halli Galli, mutta mielenkiintoinen lisähaaste toimii silti. Jos peli on vieras, suosittelen kuitenkin aloittamaan tavallisesta Halli Gallista.

Faktat Halli Galli Extremestä

Suunnittelija:

JulkaisijaAmigo (2005), Lautapelit.fi (2012)

Mutkikkuus: Peli on yksinkertainen, kunhan tajuaa, miten eläimet eri tilanteissa toimivat.

Onnen vaikutus: Tuurista on jonkun verran etua, mutta käytännössä pelin vie aina nopein.

Vuorovaikutus: Peli on kiivasta kilpailua siitä, kuka ehtii kilauttaa ensin.

Teema: Eläinaihe toimii.

Uudelleenpelattavuus: Peli on kerta toisensa jälkeen aika samanlainen, mutta ainakin se on lyhyt ja adrenaliinintäyteinen.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–6, peli on parhaimmillaan vähintään neljällä.

Pituus: 10–15 minuuttia, tosin joskus voi venyä pidemmäksikin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *