Kategoriat
Uutiset

Aetherin nettiversio pelattavana

Aether -lautapelin kansikuvaOnni Gamesin uuden Aether-lautapelin selaimella pelattava versio on nyt kokeiltavissa Onni Gamesin nettisivuilla. Nettiversio on varsin helppokäyttöinen ja toimii hyvin. Pelejä voi pelata ihmispelaajia vastaan, mutta myös tekoälypelaajien kanssa. Tekoälypelaajat tuntuvat antavan ainakin aloittelijalle aivan riittävästi vastusta.

Aetherin on suunnitellut Touko Tahkokallio. Pelin kuvituksesta vastaa Jussi Kurki. Nettiversio on toteutukseltaan hivenen karu, mutta erinomaisen toimiva. Itse asiassa minua huolettaa hieman se, onko nettiversio miellyttävämpi kuin lautapeli, sillä nettipeli laskee kätevästi elementaalien arvoja pelin aikana ja näyttää arvot koko ajan. Lautapelissä arvoja pitää laskeskella itse. No, saapa nähdä, kunhan saamme lautapelin testiin niin tämäkin asia selviää.

Jos pelin säännöt ovat hukassa, ne löytyvät Lautapelioppaan sääntöpankista: Aetherin säännöt.

close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

6 vastausta aiheeseen “Aetherin nettiversio pelattavana”

Mietin itse ihan samaa, kun kokeilin peliä netissä. Kokonaistilanteen hahmottaminen on varmasti laudalla huomattavasti hankalampaa ja vaatii harjaannusta. Toisaalta ihmispelaajan voittaminen on varmaan aluksi helpompaa kuin botin… :)

Jep, näinhän se on, että netissä Aether on helpompi hahmottaa kuin pelipöydällä. Pohdimme pitkään lisäämmekö nettiversioon voimasuhteet näyttävät apuluvut vaiko emme. Päätimme lisätä, koska se tekee pelistä helpommin lähestyttävän ja samalla opastaa pelin oikean idean hahmottamiseen.

Lautapelissä voimasuhteiden hahmottaminen muodostuu tottakai osaksi peliä ja tekee pelistä entistä haastavamman. Mutta ei voimasuhteiden hahmottaminen mitenkään ylivoimaisen vaikeaa ole ja se helpottuu nopeasti pelikokemuksen karttuessa.

Toisaalta onhan noita pelejä, jotka ovat helpommin hahmotettavissa/pelattavissa netissä. Hyvä verkkopeli hoitaa kuitenkin paljon erilaisia toimintoja pelaajan puolesta ja tekee pelaamisesta siten helpompaa.

Pelin opettelu on huomattavasti mukavampaa tällä tavalla koneen antamiin tietoihin luottaen eikä tuo nyt käytännössä niin tavattoman vaikeaa voi olla, että se suuremmin livepelaamista häiritsee.

Tämä on hyvä! Pari peliä kokeiltuna ja jo tuntuu koukuttavan. Tekoäly tosin vaikuttaa melko vahvalta, mikä on toki vain hyvä juttu.

Hyvä että tykkäät, päästään sitten testaamaan lautapeliä arvostelumielessä kunhan saavat pelin Tampereelle toimitettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.