Pohjanmaan valtias

Pohjanmaalta jyrähtää, kun Jukolautapelit julkaisee Pohjanmaan valtias -lautapelin. Pelissä tavoitteena on päästä Pohjanmaan valtiaaksi ottamalla haltuunsa koko Pohjanmaa kaupunki ja pitäjä kerrallaan. Peliä voi pelata rehdisti tai häjynä — rehti raataa hiki päässä, häjy taas pitää lakia pilkkanaan.

Pelin pääsuunnittelija Jaakko Talvitie on taustaltaan videopelaaja ja Pohjanmaan valtiaan alkuvaikutteet tulivat lähinnä Grand Theft Auto -peleistä. Testaamisessa on ollut mukana niin lautapelien kuin konsolipelien harrastajia. Pelin idea on lähtenyt käyntiin jo vuonna 2006, joten työtä on tehty vuosien ajan.

Pelilauta lupaa välittää Pohjanmaalla olemisen tunteen täydellisesti. Pelin kuvitus on sarjakuvamaista ja humoristista. Peli lupaa tasapainottaa tuuria ja strategiaa. Kohderyhmänä ovat nuoret aikuiset, vaikeusasteeltaan peli asettuu jonnekin perhepelien ja peliharrastajapelien välimaastoon. Valmistajan ikäsuositus on 10+. Pelaajia peli vetää 2-4 ja kestoksi luvataan 90 minuuttia. Pelin suunnittelussa ovat Taltivien ohella mukana Jaakko Järviniemi, Jussi Järviniemi ja Teemu Rajala. Pelin on kuvittanut Teemu Rajala.

Peli ilmestyy lokakuussa 2010. Lisätietoja pelistä löytää Pohjanmaan valtias -nettisivuilta. Pelistä on myös juttu Pohjalaisessa: Uusi lautapeli tekee Pohjanmaan valtiaan.Pohjanmaan valtias -lautapeli

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.