Kategoriat
Uutiset

Uutta Carcassonnea: Pedot ja paimenet

Carcassonne: Pedot ja paimenet kansi

Tuorein Carcassonne-lisäosa on jo yhdeksäs sarjassaan. Pedot ja paimenet tuo peliin kahdeksantoista uutta laattaa ja joukon uusia mekanismeja.

Tarjolla on paimenia, jotka paimentavat pelloilla lammaslaumojaan. Laumat kasvavat ja kasvaessaan tuottavat entistä enemmän pisteitä – mutta jos pussista nousee susi, se syö kaikki lampaat ja pelaajat jäävät pisteitä vaille.

Luostarien munkkien viihteeksi on tarjolla viinitarhoja. Ne antavat lisäpisteitä, mikäli sattuvat luostarin viereisiin ruutuihin ja luostari valmistuu.

Kukkulat ovat korkeampia seutuja eli laattoja, joiden alle piilotetaan toinen laatta. Ne paitsi poistavat pelistä salaa sattumanvaraisia laattoja laatanlaskijoiden harmiksi, myös auttavat tasatilanteissa: jos jossain pisteytyksessä on tasatilanne, kukkulalle seuraajansa pelannut voittaa tasapelin.

Pedot ja paimenet ilmestyy toukokuussa. Lisäosaan pääsee tutustumaan jo huhtikuussa Lautapelit.fi:n liikkeessä Kansainvälisen lautapelipäivän merkeissä.Carcassonne: Pedot ja paimenet -takakansi

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Uutta Carcassonnea: Pedot ja paimenet”

“Tarjolla on paimenia, jotka paimentavat pedolla lammaslaumojaan.” Ettei vaan olisi “kedolla”?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *