Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 4.9.2017: Vuosiäänestys ja Essen-uutuuksien alku

Viikkokatsauksessa avataan Lautapelioppaan vuosiäänestys ja aloitetaan Essen-uutuksien läpikäyminen kuumimmista peleistä.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Lautapelioppaan vuosiäänestys alkaa

Vuosiäänestys 2017Lautapelioppaan perinteinen vuosiäänestys järjestetään tänä vuonna jo 15. kertaa. Vuodesta 2003 asti järjestetty äänestys mittaa suomalaisten peliharrastajien suosikkipelejä. Säännöt ovat olleet samat alusta pitäen: äänestyksessä saa äänestää mitä tahansa peliä, kunhan sitä on pelannut viimeisen vuoden aikana (syyskuusta 2016 elokuuhun 2017).

Äänestysaikaa on 17.9.2017 asti. Äänestäminen tapahtuu äänestyslomakkeella.

Lautapelaamaan tarvitsee työvoimaa

Vuoden paras pelitapahtuma Lautapelaamaan starttaa alle kahden viikon päästä, mutta vielä on työvoimalle tarvetta. Lautapeliseuran foorumilla on virallinen työvoimakuulutus. Yhdellä kolmen tunnin työvuorolla tienaa aterian ja työvoimapaidan, kahdella saa aterian ja pelipalkinnon ja kolmella kaksi ruokailua ja pelipalkinnon.

Erityisesti olisi tarvetta seuraaville tekijöille:

  • Info / Peliesittelijä (2/11) – Sisääntuloalueella ja “messupuolella” toimiva infotyyppi, joka kertoo ihmisille mistä kyse, ohjaa vieraita pelialueelle ja esittelyalueelle tai vaikkapa vessaan.
  • Kirjasto/Tiski (4/16) – Istuu pelikirjaston tiskillä ja lainaa pelejä osallistujille (kirjaa järjestelmään lainattaessa sekä palautuksessa). Ruuhka-aikana tähän tulee myös toinen henkilö.
  • Kirjasto/Myyntitiski (2/7) – Kirjastolle pistetään pystyyn myös jonkinlainen kaupan kaltainen juttu jossa myydään jotain… mitä, niin tarkentunee myöhemmin. Mutta toimii siis kirjastossa + tiskillä tässä asiassa.

Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät foorumilta.

Uwe menee Norjaan ja muut Lookoutin Essen-uutuudet

Nusfjordin kansiLookout Gamesin kiinnostavin uutuus on Uwe Rosenbergin uusi peli Nusfjord. Pitkään työn alla ollut peli sijoittuu Lofooteille, jossa pelaajat pääsevät kalastamaan 1900-luvun alkupuoliskon kukoistuskaudella. Pelaajien on raivattava metsää, rakennettava taloja ja pidettävä paikalliset kylänvanhimmat tyytyväisinä.

Peli on työläistenasettelua, jossa toiminnot käynnistyvät keskuspelilaudan toimintoruuduista. Raha on tiukassa ja helpoiten sitä saa, kun laittaa oman kalastusfirmansa osuuksia myyntiin. Jos toinen pelaaja ostaa osuuden, joutuu kalansaaliinsa jakamaan, ja kylänvanhimmatkin vievät siivunsa.

Pelin kestoksi luvataan 20 minuuttia pelaajaa kohden, eli kyseessä on jonkin verran Rosenbergin isoja pelejä kevyemmästä pelistä. BoardGameGeekissä valitellaan jo, miten peli vaikuttaa liian kevyeltä, mutta itse en pahastuisi ollenkaan, jos A Feast for Odinin sijasta painoluokka olisi lähempänä Glass Roadia – isoja ja raskaita Rosenbergejä hyllyssä piisaa, mutta jos pelin pelaa puolentoista tuntiin viidelläkin pelaajalla, sellaista ei hyllystäni vielä löydykään.

Kansikuva on joka tapauksessa upea.

Escape to Canyon Brookin kansiOh My Goods! saa uuden skenaariolisäosan. Escape to Canyon Brook jatkaa Longsdale in Revoltin aloittamaa tarinalinjaa, joten olettaisin, että edellinen kannattaa olla pelattuna ennen tätä uutta. Olen itse pelannut Longsdalea muutaman skenaarion verran ja se antaa kyllä lisäpotkua muuten helposti vähän valjuksi jäävälle pelille.

Agricolan uusi laitos laajenee Artifex Deckillä, jossa on 120 korttia, puolet ammatteja ja puolet pieniä parannuksia. Tämä lisäosa on siis yhteensopiva suomenkielisen Agricolan kanssa. En jäisi odottelemaan suomennosta, olen jokseenkin varma, ettei sellaista ole tulossa.

Lookoutin Hanno Girke sanoo, että kaikki herkut yhdessä laatikossa sisältävä Deluxe Revised Edition on yhä tekeillä, mutta vie oman aikansa. Klemens Franzilla on paljon piirtämistä, eikä Lookoutilla ole mitään halua kiiruhtaa projektia. Ei siis kannata pidätellä hengitystään, voi olla että pelin ilmestymiseen menee vielä hyvä tovi. Sillä välin on mahdollista, että Deluxen sisältöä julkaistaan pienemmissä osissa matkan varrella.

Michael Kieslingin Riverboat on peli 1800-luvun maanviljelyksestä Mississippin rannoilla. Pelaajien on huolehdittava pelloistaan siten, että sato on valmista toimitettavaksi laivalla New Orleansiin. Pelissä on toimintojen draftausta, työläisten asettelua, sadonkorjuuta ja sataman täyttämistä. 2–4 pelaajan pelin kestoksi arvioidaan 90 minuuttia.

Lookout ja Mayfair ovat toimineet pelin kanssa kieli keskellä suuta: 1800-luku ja Mississippi vie ajatukset helposti puuvillapeltoihin, plantaaseihin ja orjiin, mutta pelin tapahtumat sijoittuvat pohjoisemmaksi alueille, joissa orjuus oli jo kielletty.

Riverboat

Terraforming Venus

Terraforming Mars suuntaa seuraavaksi Venukseen. Terraforming Mars: Venus Next on pelin toinen lisäosa. Fryx Gamesin sivuilla on ennakkotietoja lisäosan sisällöstä. Luvassa on kaupunkien rakentelua Venuksen pilviin (ja Kuuhun!) ja uusi terraformaus-parametri edistettäväksi pelin aikana, kuvaamaan Venuksen maankaltaistamisen etenemistä.

Lisäosa sisältää pienen lisäpelilaudan Venuksen kehitykselle ja nipun uusia kortteja ja korporaatioita.

Venus Next
Venus Next on pieni lisäpelilauta peruspelin kylkeen.

Gaia-projekti

Essenin kuumimpia uutuuksia on aivan varmasti Jens Drögemüllerin ja Helge Ostertagin Gaia Project. Uutisoimme siitä ensimmäisen kerran jo helmikuussa, mutta palataan nyt vielä asiaan. Kuten tekijöistä saattaa päätellä, Gaia Project kierrättää Terra Mysticaa avaruusteemalla. Peruskuviot ovat tuttuja: neljätoista eri kansaa elää seitsemällä eri lajilla planeettoja ja mikäli valtakuntaansa mielii laajentaa, planeettoja on terraformattava omalle kansalle sopiviksi.

Isona erona Terra Mysticaan pelilauta kootaan palasista, eli se tarjoaa reippaasti vaihtelua. Lisäksi kansoilla on kuusi eri osa-aluetta, joita on mahdollista kehittää: terraformaus, navigointi, tekoäly, gaiaformaus, talous ja tutkimus.

Sen kummemmin pelistä ei vielä detaljeja ole tarjolla tekstimuodossa, eikä minua kiinnosta ihan niin paljon, että katselisin videota melkein kaksi tuntia (osa 1, osa 2), mutta jos joku jaksaa videot katsella, niin tiivistelmä pelin eroista Terra Mysticaan verrattuna kelpaisi kyllä. Lienee kuitenkin selvää, että Terra Mystica -fanien kannattaa peliin tutustua.

Gaia Project

Taistelu Rokuganista

Uuden Living Card Game -pelin myötä Fantasy Flight on puskemassa Legend of the Five Ringsiä esiin vahvasti. Brändiä laajennetaan myös lautapelipuolelle Battle for Rokugan -pelillä. Hämmentävän kohtuuhintaisessa pelissä (Fantasy Flightin ohjehinta on $40, eli olisiko sitten noin 45 euroa Suomessa?) daimiot sotivat Rokuganin hallinnasta.

Tavoitteena on vallata mahdollisimman monta provinssia oman klaanin hallintaan. Tietyn territorion kaikkien provinssien hallinnasta palkintaan erikoisvoimilla, joilla voi edistää oman klaanin voittokulkua tai sabotoida vihollisia. Tarjolla on myös voimakkaita ja vaarallisia varjomaita, mutta niiden hallinnasta keisari ei pidä, joten niiden valloittajalle ei heru kunniaa.

Pelimekaniikka perustuu ennakkosuunnitteluun, jossa pelaajat tekevät sotasuunnitelmat, jotka sitten paljastetaan yhtä aikaa. Suunnitelmiin voi sisältyä bluffausta, ryöstöretkiä, diplomatiaa ja avointa sotaa. Voittajan ratkaisevat viiden kierroksen jälkeen näkyvä alueiden hallinta ja salaiset tavoitekortit.

Fantasy Flightin uutistiedote ja tuotesivu kertovat pelistä lisää.

Battle for Rokugan

Fotosynteesi lautapelinä

Photosynthesis on Hjalmar Hachin suunnittelema ja Blue Orangen julkaisema peli, joka on ehtinyt herättää jo paljon myönteistä pöhinää Gen Conissa ja on nytkin BGG:n Essen-esikatselun kuumimpia uutuuksia. Pelissä kasvatetaan puita ja se näyttää kaikinpuolin upealta, joten erikoisen aiheen ja tyylikkään ulkoasun yhdistelmä on selvästi purrut.

Pelaajat ovat kilpailevia puulajeja ja yrittävät vallata tilaa metsästä. Valopisteillä saa kasvatettua puitaan taimista kunnon puiksi. Maaperän ravinteikkuus vaihtelee ja aurinko kiertää pelilautaa, jolloin puut varjostavat toisiaan. Yritä siis asemoida puusi niin, että ne saavat kunnolla valoa, kasvavat suuriksi ja varjostavat muiden pelaajien puita.

Säännöt ovat melko yksinkertaiset ja pelin pahvipuut näyttävät hyviltä, joten pelissä on helppo nähdä Santorini-tason potentiaalia. Ehkäpä peli nähdään myös suomeksi? Toistaiseksi Blue Orangen pelejä on julkaistu suomeksi aika hyvin.

Photosynthesis
Photosynthesis on hienon näköinen peli. Kuva: Blue Orange

Azul, uusi Plan B -peli

Plan B:n uusin peli Azul mainittiin jo heinäkuussa, mutta nyt peli on julkaistu kunnolla. Michael Kieslingin suunnittelema peli asettuu 30–40 minuutin kestollaan samaan sarjaan Century: Spice Roadin ja Splendorin kanssa.

Pelissä haalitaan koristelaattoja keräämällä vuorolla kaikki yhden värin laatat jostain ruudusta. Tämä luo samalla seuraaville pelaajille tilaisuuksia parempaan saaliiseen. Kerätyt laatat pelataan omalle laudalle riville, jossa on 1–5 paikkaa. Näin laattoja kerätään omalle laudalle, kunnes kaikki laatat on kerätty. Sen jälkeen pelaajat käyvät oman lautansa läpi ja pelaajat jokaiselta täydeltä riviltä yhden laatan valmiiseen laattaruudukkoon. Loput laatat riviltä poistetaan pelistä. Keskeneräiset rivit jäävät laudalle odottamaan seuraavaa kierrosta.

Kun laattoja pelataan ruudukkoon, ne tuottavat pisteitä sen mukaan, kuinka monta laattaa niiden vieressä on pysty- ja vaakariveillä. Pikkuhiljaa pisteitä alkaa siis kertyä enemmän ja enemmän. Laattojen pelaamista rajoittaa se, ettei samalla rivillä tai sarakkeessa saa olla kahta samanlaista laattaa. Peli kestää vähintään viisi kierrosta, siihen asti että joku saa laudalleen viiden laatan rivin tai sarakkeen valmiiksi.

Vaikuttaa varsin mainiolta ja ennen kaikkea nätiltä: pienet muovilaatat ovat syötävän hyvän näköisiä. W. Eric Martin kirjoittaa pelistä enemmän BGG Newsissä.

Azul
Azulin laatat ovat todella tyylikkään näköisiä. Kuva: W. Eric Martin / BGG

Hollantilainen Pandemia

Pandemic: Rising TideZ-Man Games julkisti uuden Pandemian, mutta veti uutisensa takaisin huonon ajoituksen vuoksi. Pandemic: Iberian historiallista sarjaa jatkava Pandemic: Rising Tide ei oikein sopinut Harvey-hurrikaanin kanssa samaan aikaan. Nyt peli on kuitenkin julkistettu ja Z-Man lupaa ohjata $5 jokaisesta ennakkotilauksesta tulvavahinkojen korjaamiseen.

Pandemic: Rising Tidessä vihollinen ei ole tauti, vaan meri, joka pyrkii peittämään maan alleen. Peli sijoittuu luonnollisesti Alankomaihin ja mikä mielenkiintoisinta, sen toinen suunnittelija on Matt Leacockin lisäksi Splotterista tuttu Jeroen Doumen. Pelaajien on rakennettava patoja, satamia ja tuulimyllyjä, jotka pumppaavat vettä pois tulvan alle jääneiltä alueilta. Peli ilmestyy loppuvuodesta 2017.

Z-Manin lehdistötiedotteessa on lisätietoja pelistä.

Pandemic: Rising Tide

Kaledonian klaanit

Kickstarterissa rahaa kerännyt Clans of Caledonia noteerattiin jo toukokuussa, mutta nyt se on noussut BGG:n Essen-ennakoiden halutuimpien pelien joukkoon. Raskaat europelit ovat melko harvinaista tavaraa ja tämä Juma Al-JouJoun peli lupaa keskiraskaasta raskaaseen asettuvaa talouspeliä 1800-luvun teollistuvassa Skotlannissa.

Pelaajat tuottavat maataloustarvikkeita, viskiä ja yrittävät vaurastua. Kahdeksan erilaista klaania ja kuuteentoista asentoon asettuva modulaarinen pelilauta varmistavat, että vaihtelua piisaa. Peliä on luonnehdittu europelien “greatest hits”-kokoelmaksi: heksakartta ja naapureiden viereen rakentaminen Terra MysticastaNavegadorin markkinamekanismi, Marco Polon sopimukset ja pelaajavoimat, Agricolan maatalousteema ja kuvitustyyli ja niin edelleen. Tuskin mitään erityisen radikaalia, mutta ei näitä hyvin tehtyjä raskaampia europelejä koskaan liikaa ole.

Clans of Caledonia

Kirjojen keräilyä

Kirjojen ystäville herkkua on Ex Libris, jossa kerätään mahdollisimman komeaa kirjastoa. Suurkirjastonhoitajan vakanssi on avoinna ja virka menee kyläläiselle, jolla on hienoin kirjasto. Niinpä pelaajien on lähetettävä apulaisensa matkaan etsimään mitä hienoimpia opuksia. Kaikista upeimpia kirjoja on kuitenkin vaikea löytää.

Kirjaston arvioinnissa painavat myös hyllyjen vakaus, aakkosjärjestys ja monipuolisuus – myös kiellettyjen kirjojen kanssa pitää olla tarkkana. Peli on Adam P. McIverin (Coin Age) käsialaa ja Renegaden julkaisema. Mekaniikan puolella tarjolla on työläistenasettelua uniikeilla pelaajavoimilla ja asettelupaikoilla, jotka vaihtelevat joka kierroksella.

Ex Libris

Marsilaiset hyökkäävät

Wings of Warin uusi versio Wings of Glory saa mielenkiintoisia lisähaasteita Tripods & Triplanes -lisäosan myötä, kun pelaajat pääsevät yhdessä tuumin sotimaan lentokoneillaan maapallolle hyökänneiden marsilaisten tripodeja vastaan. Ares Gamesin sivuilla on lisää tarinaa.

Tripods & Triplanes

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logo

Alla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Sääntökirjat kuuseen

Dized on nyt IndieGoGossa. Varsinaisesti rahantarpeessa ei taideta olla, koska Playmore Games sai hankkeelle taannoin 1,5 miljoonaa euroa rahoitusta, eli tässä taidetaan nyt hakea näkyvyyttä projektille loppukäyttäjien keskuudessa ja vähän mitata yleisön mielenkiintoa.

Dized on mobiilisovellus, jonka tarkoituksena on korvata lautapelien ohjekirjat interaktiivisella opetuksella. Ohjekirjan lukemisen sijasta peli selostetaan vaiheittain ja kädestä pitäen. Mukana on monia julkaisijoita, esimerkiksi Hans im Glück.

Perusmallin Dized tulee jatkossakin toimimaan ilmaiseksi mainosrahoitteisena, mutta maksaville asiakkaille luvataan lisäominaisuuksia ja vaikutusvaltaa sekä sovelluksen kehityssuuntaan että sovellukseen lisättäviin peleihin. Luvassa on myös roinaa ja palkintoarvontoja. Yhteisötyökalut, kuten peliseuran etsintä ja lisätyökalut, kuten pelitilastojen pitäminen ja erilaiset ajastimet ja muut apuvälineet, edellyttävät myös 39 dollaria vuodessa maksavaa tilausta.

Hintahaitari on viidestä dollarista 250 dollariin. Sovelluksen virallinen julkaisu on elokuussa 2018, jolloin kuukausitilaukset lähtevät käyntiin. Kampanja löytyy täältä.

Dized

Stephensonin raketti palaa

Grail Games jatkaa Reiner Knizian pelien uudelleenjulkaisuja. Nyt vuorossa on Knizian näkemys Acquiresta eli junapeli Stephenson’s Rocket. Tässä junapelissä hankitaan osakkeita ja rakennetaan rataa. Muut osakkeenomistajat voivat käyttää veto-oikeuttaan radanrakennuksessa, mutta se maksaa osakkeita. Kun kaksi rautatietä kohtaa, ne fuusioituvat, mistä seuraa tienestiä osakkeenomistajille.

Pelin ulkoasu on uusittu täysin, mutta muuten pelin sisältö ei ole muuttunut. Vanha versio vuodelta 1999 onkin ollut varsin karu ilmestys, uuteen tulee huomattavasti elegantimmat komponentit.

Kickstarter-bonuksena saa uuden Yhdysvaltojen kartan, jonka muut joutuvat ostamaan erikseen. Peli maksaa noin 47 euroa Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu huhtikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Stephenson's Rocket

Skandinavia ja maailma

Scandinavia and the World on mainio nettisarjakuva, jossa pohjoismaita edustavat henkilöhahmot tekevät pilaa skandinaavisista stereotyypeistä. Scandinavia and the World: A Heap of Trouble on puolestaan sarjakuvasta tehty peli.

Peli on noin 20-minuuttinen kepeä huutokauppapeli, jossa pelaajat huutavat itselleen eri maita edustavia hahmoja ja yrittävät saada näitä sitten tyytyväisiksi tietyillä esineillä. Ensimmäiseksi kolme tyytyväistä hahmoa kerännyt voittaa.

Peli maksaa 16 puntaa Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu maaliskuulle 2018, EU-ystävällisyydestä ei ole mainintaa, mutta tuolla hinnalla sillä ei ole myöskään merkitystä. Kampanja löytyy täältä.

Scandinavia and the World

Mustehirviöt

Ink Monsters on yksinkertainen perhepeli, jossa kerätään hirviökortteja. Pöydällä on rinki hirviöitä, joiden ympärillä kiertää kynäkortti. Vuorollaan pelaaja siirtää kynäkorttia ja ottaa kortin alla olevan hirviön itselleen. Hirviöitä kerätään pisteiden toivossa, mutta niillä on myös erikoisvoimat, jotka kasautuvat ja tuovat peliin strategisia ulottuvuuksia.

Peli maksaa 19 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu maaliskuulle 2018 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Ink Monsters

Skotlannin siirtomaahaaveet

Darien Apocalypse on Ragnar Brothersien peli Skotlannin siirtomaahaaveista. Skotlanti havitteli itselleen siirtomaata Panaman kannakselta 1600-luvun lopulla: se olisi mahdollistanut kätevän kaupankäynnin Tyynenmeren ja Atlantin tavaroiden välillä. Operaatioon liittyi kuitenkin paljon vaikeuksia, kuten tauteja, varusteiden puutetta, viidakkon vaikeuksia ja espanjalaiset, jotka eivät katsoneet hyvällä kauppapaikan perustamista oman valtakuntansa keskelle.

Peli käyttää Quantum-pelimekaniikkaa, joka tuli tutuksi Niña & Pintasta. Pelissä on neljä samankaltaista, mutta kuitenkin rinnakkaista maailmaa – eli pelaajat tekevät omia siirtokuntiaan ja kilvoittelevat kukin tahoillaan ilmestyskirjan neljää ratsastajaa vastaan. Peli toimii yhteistyöpelinä tai kilpailullisena pelinä.

Peli maksaa 45 puntaa Suomeen toimitettuna. EU-ystävällinen toimitus on luvattu huhtikuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Darien Apocalypse

Haran mestarit

Champions of Hara on fantasiaseikkailu, jossa pelaajien on suojeltava kuolevaa maailmaa. Tuhovoimia hallitaan voittamalla hirviöitä, sulkemalla repeytymiä ja tutkimalla Haran kuutta aluetta. Pelaajat voivat taistella toisiaan vastaan areenalla, tai pelata yhdessä yrittäen ratkoa skenaarioita.

Peli maksaa 60 dollaria. Päälle arvioidaan tulevan postikuluja noin 20 dollaria. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu maaliskuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Champions of Hara

Kultaisen miehen saari

The Island of El Dorado on löytöretkeilypeli, jossa kartoitetaan saarta ja yritetään hallita sen temppeleitä. Mukana on elementtejä 4x-peleistä, sotapeleistä, sivilisaatiopeleistä ja kilpajuoksuista. Pelissä on sattumanvarainen maailma tutkittavaksi ja helpot säännöt.

Peli maksaa 59 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu kesäkuulle 2018 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

The Island of El Dorado

Pastillinkuljetusta

Mint Delivery on uusi pastillirasiaan mahtuva peli Justin Blaskelta. Se on jatkoa Mint Worksille, joka voitti Mint Tin Design Contestin (kisa on nyt käynnissä, lue lisää viime viikon viikkokatsauksesta). Nyt käsillä on minikokoinen nouki ja toimita -peli, jossa toimitetaan pastilleja tehtaasta asiakkaille.

Peli maksaa 12 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu toukokuulle 2018. EU-ystävällisyydestä ei ole tietoa, mutta tuohon hintaan sillä ei ole merkitystä. Kampanja löytyy täältä.

Mint Delivery

Tulevia tapahtumia

8.–10.9.2017: Tampereella järjestetään Tracon, suuri roolipeli- ja animetapahtuma. Tapahtumat liput on jo myyty loppuun.

15.–17.9.2017: Syksyn iso pelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään poikkeuksellisesti jo syyskuussa Kaapelitehtaan hankalan varaustilanteen vuoksi. Työvoimahaku on päällä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *