Osallistu vuosiäänestykseen!

Äänestyslomake

Lautapelioppaan vuosiäänestykseen osallistuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Voit äänestää haluamaasi määrää eri pelejä, korkeintaan kuitenkin seitsemää eri peliä. Voit äänestää myös vain yhtä peliä. Kaikki äänet ovat tasa-arvoisia, pelien järjestyksellä ei ole merkitystä.

Saat äänestää mitä tahansa peliä, jota olet pelannut viimeksi kuluneen vuoden aikana (syyskuu 2020 – elokuu 2021). Sinun ei siis tarvitse äänestää pelkästään vuosina 2021 tai 2020 ilmestyneitä pelejä. Olemme kiinnostuneet nimenomaan niistä peleistä, joita olet pelannut. Älä siis äänestä suosikkipeliäsi, jos et ole pelannut sitä kertaakaan viimeisen vuoden aikana.

Vuosiäänestyksen tarkoituksena on seurata suomalaisten pelaajien pelimieltymysten pitkän aikavälin trendejä. Vuosiäänestystä on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Olemme kiinnostuneita siitä, miten klassikkopelien suosio kestää aikaa, miten uudet pelit nousevat suosituiksi ja miten kauan uusien nousijoiden suosio kestää.

Äänestysaika päättyy 19.9.2021.

Äänestyksen kohteet

Äänestyksen piiriin kuuluvat lautapelit Afrikan tähdestä Eclipseen, seurapelit, omalla pakallaan pelattavat kaupalliset korttipelit, perinteiset korttipelit, keräilykorttipelit ja miniatyyripelit. Äänestää ei voi roolipelejä, tietokonepelejä, konsolipelejä tai kolikkopelejä. Jos peli löytyy BoardGameGeekistä, sitä voi äänestää.

Lisäosia ei saa äänestää! Ne on päätetty jättää äänestyksen ulkopuolelle. Äänestä siis pelkästään peruspelejä. Dominionin itsenäisen Hovin juonet -lisäosan tapaiset lisäosat, joita voi pelata sellaisenaan, lasketaan myös lisäosiksi. Menolippu Eurooppa ei kuitenkaan ole lisäosa, vaan erillinen pelinsä, ja sitä voi ihan hyvin äänestää.

Erikoistapauksia äänestyksessä

  • Kaikki äänet Through the Agesille oletetaan uuden A New Story of Civilization -laitoksen ääniksi, ellet erityisesti äänestä Through the Ages: A Story of Civilizationia tai muuten mainitse äänestäväsi vanhaa laitosta.
  • Pelkästään Twilight Imperiumille annetut äänet lasketaan neljännen laitoksen ääniksi, eli jos haluat äänestää kolmoslaitosta, mainitse se.
  • Pakohuonepelejä (EXIT: The Game, Unlock!, Deckscape) äänestetään sarjoina, ei yksittäisinä peleinä, eli kaikki yksittäisille peleille annetut äänet lasketaan koko sarjalle annetuiksi ääniksi.
  • Yleisesti monina laitoksina julkaistuista peleistä oletetaan tuorein tai yleisin, ellei laitosta ole erikseen täsmennetty.

Äänestyslomake

Sähköpostiosoitetta käytetään erottamaan samannimiset äänestäjät keskenään. Sähköpostiin lähetetään vahvistus äänistä ja jos haluat muuttaa ääniäsi myöhemmin, se onnistuu lähettämällä uusi lomake samalla nimellä ja sähköpostiosoitteella.

Sähköpostiosoite näkyy Lautapelioppaan ylläpidolle, jos lähetät ääntesi yhteydessä jonkun viestin. Sähköpostiosoitetta ei tallenneta luettavassa muodossa tietokantaan, eikä sitä käytetä muuhun kuin tässä mainittuihin tarkoituksiin.

Nimettömiä lomakkeita ei lasketa.

Henkilötiedot
Pelit (järjestyksellä ei ole merkitystä)

Lautapelioppaan ylläpito pidättää oikeuden hylätä ääniä mielivaltaisesti, mikäli on syytä epäillä väärinkäytöksiä tai tulosten manipulointia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Jos haluat pysyä vaivattomasti selvillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu, voit tilata alta sähköpostiosoitteen uutiskirjeen sähköpostiisi. Noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirje kertoo kuukausittain Lautapelioppaan kuulumiset.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.
Osallistu vuosiäänestykseen