Äänestyslomake

Lautapelioppaan vuosiäänestykseen osallistuminen tapahtuu tällä lomakkeella. Voit äänestää haluamaasi määrää eri pelejä, korkeintaan kuitenkin seitsemää eri peliä. Voit äänestää myös vain yhtä peliä. Kaikki äänet ovat tasa-arvoisia, pelien järjestyksellä ei ole merkitystä.

Saat äänestää mitä tahansa peliä, jota olet pelannut viimeksi kuluneen vuoden aikana (syyskuu 2019 – elokuu 2020). Sinun ei siis tarvitse äänestää pelkästään vuosina 2020 tai 2019 ilmestyneitä pelejä. Olemme kiinnostuneet nimenomaan niistä peleistä, joita olet pelannut. Älä siis äänestä suosikkipeliäsi, jos et ole pelannut sitä kertaakaan viimeisen vuoden aikana.

Vuosiäänestyksen tarkoituksena on seurata suomalaisten pelaajien pelimieltymysten pitkän aikavälin trendejä. Vuosiäänestystä on järjestetty vuodesta 2003 alkaen. Olemme kiinnostuneita siitä, miten klassikkopelien suosio kestää aikaa, miten uudet pelit nousevat suosituiksi ja miten kauan uusien nousijoiden suosio kestää.

Äänestysaika päättyy 20.9.2020.

Äänestyksen kohteet

Äänestyksen piiriin kuuluvat lautapelit Afrikan tähdestä Eclipseen, seurapelit, omalla pakallaan pelattavat kaupalliset korttipelit, perinteiset korttipelit, keräilykorttipelit ja miniatyyripelit. Äänestää ei voi roolipelejä, tietokonepelejä, konsolipelejä tai kolikkopelejä. Jos peli löytyy BoardGameGeekistä, sitä voi äänestää.

Lisäosia ei saa äänestää! Ne on päätetty jättää äänestyksen ulkopuolelle. Äänestä siis pelkästään peruspelejä. Dominionin itsenäisen Hovin juonet -lisäosan tapaiset lisäosat, joita voi pelata sellaisenaan, lasketaan myös lisäosiksi. Menolippu Eurooppa ei kuitenkaan ole lisäosa, vaan erillinen pelinsä, ja sitä voi ihan hyvin äänestää.

Erikoistapauksia äänestyksessä

  • Kaikki äänet Through the Agesille oletetaan uuden A New Story of Civilization -laitoksen ääniksi, ellet erityisesti äänestä Through the Ages: A Story of Civilizationia tai muuten mainitse äänestäväsi vanhaa laitosta.
  • Pelkästään Twilight Imperiumille annetut äänet lasketaan neljännen laitoksen ääniksi, eli jos haluat äänestää kolmoslaitosta, mainitse se.
  • Pakohuonepelejä (EXIT: The Game, Unlock!, Deckscape) äänestetään sarjoina, ei yksittäisinä peleinä, eli kaikki yksittäisille peleille annetut äänet lasketaan koko sarjalle annetuiksi ääniksi.
  • Yleisesti monina laitoksina julkaistuista peleistä oletetaan tuorein tai yleisin, ellei laitosta ole erikseen täsmennetty.

Palkintoarvonta

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan Asmodee Nordicsin lahjoittamat Colt Super Express ja 7 Wonders -pelit.

Äänestyslomake

Sähköpostiosoitetta käytetään erottamaan samannimiset äänestäjät keskenään. Sähköpostiin lähetetään vahvistus äänistä ja jos haluat muuttaa ääniäsi myöhemmin, se onnistuu lähettämällä uusi lomake samalla nimellä ja sähköpostiosoitteella.

Sähköpostiosoite näkyy Lautapelioppaan ylläpidolle, jos lähetät ääntesi yhteydessä jonkun viestin. Sähköpostiosoitetta ei tallenneta luettavassa muodossa tietokantaan, eikä sitä käytetä muuhun kuin tässä mainittuihin tarkoituksiin.

Jos osallistut arvontaan, tallennamme sähköpostisi arvontaa varten. Poistamme kerätyt sähköpostiosoitteet arvonnan jälkeen.

Henkilötiedot
Arvonta
Pelit (järjestyksellä ei ole merkitystä)

Lautapelioppaan ylläpito pidättää oikeuden hylätä ääniä mielivaltaisesti, mikäli on syytä epäillä väärinkäytöksiä tai tulosten manipulointia.

Arvonnan säännöt

  • Arvonnan järjestää Lautapeliopas.fi.
  • Palkintona on Colt Super Express ja 7 Wonders, yhteisarvoltaan noin 60 €.
  • Arvonta tapahtuu äänestyksen päättymisen jälkeen 20.9.2020 ja arvonnassa ovat mukana kaikki hyväksytyt äänestyslipukkeet, jotka ovat ilmoittaneet haluavansa osallistua arvontaan.
  • Arvontaan saavat osallistua kaikki paitsi Asmodee Nordicsin työntekijät ja Lautapelioppaan toimitus ja näiden lähiomaiset.
  • Palkinto toimitetaan voittajalle postitse kilpailun päätyttyä. Palkintoa ei lähetetä Suomen ulkopuolelle.
  • Voittajan on vastattava sähköpostiyhteydenottoon viikon sisällä arvonnan päättymisestä, muuten palkinnolle arvotaan uusi voittaja.