Lautapeliblogit

Tältä sivulta löydät suomalaisten lautapeliblogien uusimpia juttuja. Listalla ovat tällä hetkellä seuraavat lautapeliblogit:

Listalta puuttuvia lautapeliblogeja saa ilmiantaa osoitteeseen mikko@lautapeliopas.fi.

Blogijutut

 • Tässä kaksi todella näpsäkkää kaksinpeliä – Hanamikoji, Claim
  true
  Viime aikoina meillä on pelattu kahta erilaista, kumpikin omalla tavallaan onnistunutta pientä kaksinpeliä.   1. Hanamikoji Hanamikoji on japanilaisen Kota Nakayaman kaksinpeli vuodelta 2013. Se sopii kai vielä vielä mikropelin genreen – pienessä paketissa on sekä tusina pelimerkkiä. Säännöt ovat hyvin yksinkertaiset, ja koostuvat etupäässä niiden neljän asian kertomisesta, mitä voit vuorollasi tehdä.... Read more »
 • The Lost Expedition – sarjakuvamainen viidakkoseikkailu
  true
  The Lost Expediton on Peer Sylvesterin korttivetoinen viidakkoseikkailu. Pelissä pieni, mutta ei niin pippurinen, retkikunta lähetetään etsimään viidakon kätköistä kadonnutta El Doradoa. Kyseessä on yhteistyöpeli, jossa pelaajat joko voittavat tai häviävät yhdessä. En lähtökohtaisesti lämpene yhteistyöpeleille (poikkeuksena Hanabi, joka maistuu kiitos deduktioelementtinsä), joten suhtauduin The Lost Expeditioniin varauksella. Vaan kuinkas kävikään? Pelin laatikko... Read more »
 • ep 2 Lautapelaamaan ja mitä tulikaan pelattua
  Lautapelaamaan tapahtumassa pelasimme joitain mielenkiintoisia pelejä, Mitä ne oli ja mitä pidimme niistä?... Read more »
 • Lautapelaajan siivouspäivä
  true
  Meillä on kotona lautapelejä 5x5 -koon ikealaisessa Kallax-hyllystössä, lasiovellisessa pikkupelien kaapissa sekä muutamassa yksittäisessä hyllylokerossa. Arjen tohinassa pelejä tulee napattua pöydälle ja laukkuun ja palautettua sitten summittaisesti sinne missä juuri silloin sattuu olemaan tilaa. Vähitellen ludoteekki alkaa näyttää vähemmän kuratoidulta. Värikoodit, jos sellaisia on ollut, rikkoutuvat, ja pelihyllyt näyttävät yksinkertaisesti... Read more »
 • Amerikkalaisen unelman jäljillä: Welcome to...
  true
  Madmeninsä katsoneille 50-luvun amerikkalainen upea mainosgrafiikka on varmasti tuttu. Aikakauteen sijoittuvista lautapeleistä tulee mieleen Splotterin tyylikäs Food Chain Magnate, mutta Blue Cocker Gamesin julkaisema Welcome to … (Your perfect Home) vasta näyttävästi Amerikan nousukautta kuvituksellaan esitteleekin.Peli on 1-100 pelaajan (!) kupongintäyttöpeli, jossa rakennetaan arkkitehteinä omaa asuinaluetta. Pelistä saa pulittaa arviolta reilut parikymppiä (kun... Read more »
 • Se pakollinen raportti: Lautapelaamaan 2018
  true
  Lautapelaamisen vuoden kotimainen kohokohta on Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä Lautapelaamaan. Ilmainen tapahtuma osui tällä kertaa viikonloppuun 14. - 16.9.2018. Tapahtuma on rento ja hyväntuulinen, sen järjestää Suomen Lautapeliseura ja sitä sponsoroivat Lautapelit.fi ja Asmodee Nordics. Perjantai ja edeltävät viikotHarrastajapiireissä pöhinä alkaa yleensä jo viikkoja ennen, sillä tapahtuman ympärillä tapahtuva pelivaihto, huutokauppa ja... Read more »
 • Lautapelaamaan 2018
  true
  Tämän vuoden Lautapelaamaan 2018 oli Pöydällä-tiimiltä nopea pyrähdys. Oona ja Kristian eivät päässeet mukaan lainkaan, mutta Arto ja Virpi pääsivät nauttimaan festaritunnelmasta noin kuuden tunnin ajan lauantaina. Jos haluat lukea ... Lue lisää... Read more »
 • Miten tulla paremmaksi pelaajaksi
  Tuomo Pekkanen (Lautapelit.fi), Joonas Konstig (Puutyöläinen) ja Kai Saarto (Todellisuuspako) keskustelevat siitä, miten tullaan paremmaksi pelaajaksi. Sanansa sanoo myös Annika Saarto (Todellisuuspako). Jakso on nauhoitettu 6.9.2018. www.lautapeliopas.fi/ todellisuuspako.blogspot.fi/ noppapotti.blogspot.fi puutyolainen.wordpress.com www.lunkisti.fi poydalla.net Intro/Outro musiikki: Vesa Siivola - A Funktional Piece (mix 0)... Read more »
 • Lautapelaamaan 2018: Väistämättä pitkä mutta silti ytimekäs raportti korkeatasoisesta peliviikonlopusta
  true
  Nyt oli sen verran kovat pelailut vuoden 2018 täyteen pakatussa Lautapelaamaan’issa, että mennään suoraan asiaan: Lauantai Tapasin saman tien paikalle päästyäni Todellisuuspaon Kain ja Annikan ja toimitin heidän osuutensa toissa viikkoisesta yhteystilauksesta. Jaoimme postit erään pelejä, jotka tilasimme Ranskasta Philibertilta. Rupesimme sitten saman tien opettelemaan niistä peliä nimeltä Welcome to… Hassusti ellipsiin päättyvä Welcome... Read more »
 • Lasten kanssa Lautapelaamaan-tapahtumassa
  true
  Vielä pari vuotta sitten en olisi voinut kuvitellakaan, että vapaaehtoisesti lähtisin yksin lasten kanssa pääkaupunkiin, sen verran vilkkaita tapauksia nämä ovat. Mutta nyt, kun 6-vuotiaasta on tullut päivittäinen pelikaveri, niin ei ollut puolikastakaan kysymystä, että olisin lähtenyt yksin, vaikka se olisi ollut periaatteessa ihan helposti järjestettävissä. Koko porukka odotti tapahtumaa... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 9 (9-1)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 9 - Finale. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä yhdeksäs ja viimeinen. Setissä pelit sijoilta 9-1. Montako tiedät tai arvaat oikein? Yritä ennen kuuntelemista! Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos:... Read more »
 • Star Realms vs Cthulhu Realms
  true
  Pelihyllyssämme on tapahtunut eriskummallinen siirtymä: Cthulhu Realms lähti meiltä vaihtoon, vaikka meistä molemmat olimme sitä mieltä, että peli saattaa olla jopa parempi kuin alkuperäinen Star Realms. Vaikka Cthulhu Realms onkin ... Lue lisää... Read more »
 • Dale of Merchants Collection:in esikatselu.
  true
  Pääsin tutustumaan nyt Kickstarterissa olevaan Dale Merchants Collectioniin etukäteen, ja Dale of Merchants -fanina en todellakaan voinut kieltäytyä tästä mahdollisuudesta! Huom! Kaikki alla olevat kuvat ovat vasta prototyyppiasteelta, joten lopullinen peli saattaa osin poiketa näistä kuvista.Dale of Merchants on  Snowdale Designs:in Sami Laakson pakanrakennuspeli, jonka olet voinut bongata täällä blogin... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 8 (18-10)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 8. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä kahdeksas. Setissä pelit sijoilta 18-10. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »
 • The Build Up – torninrakentelua porukalla
  true
  The Build Up (2018) on näppäryyspeli, joka voitti Suomen Leluyhdistyksen Vuoden partypeli 2018 -palkinnon. Ajattelin sen tästä syystä ansaitsevan ihan oman esittelynsä. Kaikki finalistit esittelin jo aiemmassa postauksessa. Pääsin kokeilemaan peliä Vuoden peli -kuluttajaraadissa. Ikäsuositus: 6+ Pelaajamäärä: 2-5 Peliaika: 15 min Mistä on kyse? Pelissä on laattoja, puusylintereitä ja kolme noppaa. Laatoista ja puusylintereistä kootaan... Read more »
 • Esittelyssä ulkomaiset lautapelikaupat
  Viimeisen vuosikymmenen aikana olen vieraillut 12 eri maan lautapelikaupoissa haistelemassa tunnelmia, bongailemassa harvinaisuuksia ja etsimässä alennuslöytöjä. Tässä kootut kokemukset vierailemistani kivijalkakaupoista. Puhtaat verkkokaupat jätetty pois. Turistin arvio on annettu sen lähtökohdan mukaan, että kyseinen kaupunki olisi matkan ainut kohde. Ensin katsaus lähikauppoihin ja sitten pitkä sukellus ulkomaille. Helsinki, Suomi Pääkaupunkiseudulla... Read more »
 • Top 9 Muiden Pelit
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 9 Muiden Pelit Tässä jaksossa kerron 9 mielestäni parasta peliä, joita en itse omistanut listan tekohetkellä. Kaikki nämä pelit mahtuivat omalle 100 parhaan pelin listalleni. Minne sinne? Tiedätte, kun kuuntelette. Arvaatteko yhtään listalla olevaa? Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: mitapelataan.wordpress.com Musiikista... Read more »
 • Mitä Otys tarkoittaa ja muita huomioita tästä kimurantista sukeltajapelistä
  true
  Otys – miten se lausutaan ranskaksi? [O’tii]? Jos törmäätte Euroopan pelimessuilla vaikka Sebastien Dujardiniin, voitte sitten kysyä: Qu’est-ce que c’est Otys? [Keskösee O-tii?] Minäpä vastaan tuohon kysymykseen, suomeksi, merci beaucoup [mersii pokuu] vaan. Otys on: Claude Lucchinin suunnittelema, Paul Mafayonin kuvittama ja Pearl Gamesin julkaisema 2-4 pelaajan harrastajalautapeli vuodelta 2017. Sana-arvoitus, joka johtavien tutkijoiden mukaan yhdistää... Read more »
 • Top 9 Pelattavat pelit X 2
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 9 Pelattavat pelit X2 Tässä jaksossa on kaksi top 9 listaa: Ensimmäisenä on lista, jossa kerron top9 pelit, joita haluan pelata, mutta joita en omista sekä en välttämättä pääse pelaamaan syystä tai toisesta. Toisena on lista peleistä, joita hyllystäni haluan pelata ja jotka mahdollisesti olisivat top81... Read more »
 • Lasten kanssa pelaaminen
  Annika ja Kai Saarto (Todellisuuspako) ja Littoisten pelikerhosta löytynyt lastenpelien asiantuntija Teemu Toivanen keskustelevat lasten kanssa pelaamisesta. Jaksossa vierailee myös Mikko Saari (Lautapeliopas). Jakso on nauhoitettu 31.8.2018. www.lautapeliopas.fi/ todellisuuspako.blogspot.fi/ noppapotti.blogspot.fi puutyolainen.wordpress.com www.lunkisti.fi poydalla.net Intro/Outro musiikki: Vesa Siivola - A Funktional Piece (mix 0)... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 7 (27-19)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 7. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä seitsemäs. Setissä pelit sijoilta 27-19. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »
 • Ensimmäinen jakso - Gloomhaven
  Kenen vuoro? -Raskaampaa lautapeliharrastamista Antero Kuusi ja Anttoni Huhtala Ep 1 - Ketä me ollaan ja miksi me tykätään Gloomhavenista. Music: http://www.purple-planet.com... Read more »
 • Kahvipöydässä CuBirds eli palikkapulut
  true
  Kanadalaisen Stefan Alexanderin suunnittelema CuBirds (2018) vangitsi välittömästi katseeni lintuteemansa ja hauskan kuvituksensa takia. Oli vain ajan kysymys, milloin sen tilaisimme, vaikkei peliä ole edes vielä Suomesta saatavilla. Esittelemme Kahvipöydässä-sarjassa pelejä, jotka on helppo asetella pöydälle kahvittelun viihdykkeeksi: peli ei vie tilaa pientä pöytää enempää, se on nopea ottaa esille,... Read more »
 • King of Tokyo – mäiskintää hirviöiden ystäville
  true
  King of Tokyo on Richard Garfieldin palkittu peli vuodelta 2011. Meillä tämän olemassaolo on aiemmin sivuutettu, koska teema on yksinkertaisesti jotain, mikä ei uppoa minulle ollenkaan. Lyhykäisyydessään: hirviöt taistelevat Tokion herruudesta. Moni tätä kuitenkin suositteli nimenomaan lasten kanssa kivaksi peliksi, ja kun lisäksi huomasin, että Dungeon Rushin hirviöt olivat hitti, niin lainasin... Read more »
 • Lomalöytöjä
  Hiljaisuus katki. Kesälomareissu on nyt ajeltu ja omat tuliaiset kotiutettu. Ajelimme elokuussa Benelux-maiden läpi vieraillen samalla myös Ranskan ja halpojen lautapelien luvatun maan eli Saksan puolella. Lomareitin oli tarkoitus viedä aina Strasbourgin luottokauppani Philibertin myymälään asti, mutta jouduin lopulta valitsemaan Dunkerquen sotahistoriallisten rantojen ja Philibertin välillä. Toisen näistä tavoitan myös... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 6 (36-28)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 6. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä kuudes. Setissä pelit sijoilta 36-28. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »
 • Miiran Top-30 pelit 2018 Edition
  true
  Hyvät naiset ja herrat! On tullut taas aika rankata pelejä paremmuusjärjestykseen. Minulle pelin paremmuus ei ole pelkästään eleganttia designia, vaan myös sen parissa vietetyt kokemukset ja kuinka hauskaa minulla on pelin parissa ollut. Jotkut pelit vaativat tietyn yleisön ollakseen hauskoja, ja tämä vasta sitten onkin vaikeaa niitä arvioitaessa. Päädyin tänäkin... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 5 (45-37)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 5. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä viides. Setissä pelit sijoilta 45-37. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 4 (54-46)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 4. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä neljäs. Setissä pelit sijoilta 54-46. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »
 • Top 81 omat pelit - Osa 3 (63-55)
  Mitä Pelataan? -podcastin Top 81 omat pelit, osa 3. Käyn top 81 omistamani pelit läpi 9 pelin seteissä, tässä niistä kolmas. Setissä pelit sijoilta 63-55. Muistakaahan tutustua myös muissa medioissa oleviin sisältöihin! Kaikki linkit pitäisi löytyä kotisivulta osoitteessa: https://mitapelataan.wordpress.com Musiikista kiitos: @grimwater Mitä Pelataan? mediassa: https://mitapelataan.wordpress.com soundcloud.com/mitapelataan/ twitter.com/MitaPelataan www.instagram.com/mitapelataan/ www.facebook.com/mitapelata/ Sähköposti: mitapelataanATgmail piste com... Read more »

Kaikki mitä lautapeleistä tarvitsee tietää