Kategoriat
Kirjat

Kodin suuri pelikirja

Kodin suuri pelikirja - kansiBarb Whiterin kokoama Kodin suuri pelikirja on monipuolinen koko perheen pelikirja. Se esittelee seurapelejä ja -leikkejä, kortti- ja lautapelejä, domino-, noppa- ja laattapelejä ja erilaisia urheilullisia pelejä ja leikkejä.

Tästä kirjasta löytää paljon lasten kanssa pelattavia pelejä ja leikkejä, mutta myös aikuisille sopivaa viihdettä. Seurapeliosastolta löytyy koko joukko erilaisia seurapelejä, mukaanlukien kaupallisestikin saatavilla olevia pelejä (bongasin ainakin Scattergoriesin ja Rappakaljan).

Lautapeleistä on esitelty erilaisia helposti itse toteutettavia perinnepelejä ja abstraktien pelien klassikoita: go, shakki, tammi, hex, mylly, owari, reversi ja niin edelleen. Kaupallisista peleistä esitellään Scrabble.

Korttipelivalikoima keskittyy lastenpeleihin. Aikuisille Kodin suuri pelikirja ei korvaa kunnollista korttipelikirjaa, mutta tästäkin löytää joitain klassikoita: vistin, ginin, canastan, beziquen, euchren, johdatuksen bridgeen ja pokerin. Sivistyspisteitä heruu bragin ja faron esittelyistä, samoin mahjong-säännöistä, vaikka ne hieman puutteelliset ovatkin.

Dominopelejä esitellään myös mukava valikoima, samoin noppapelejä. Noppapelien joukosta löytyy narrausnoppa eli Bluff. Ulkopeleistä löytyy viralliset säännöt krokettiin, joiden mukaan pelattuna peli on hieman erilainen kuin miten sitä useimmiten pelataan.

Kodin suuri pelikirja on kaikin puolin mainio pelikirja, varsinkin jos pelintarve keskittyy lasten kanssa pelattaviin peleihin ja aikuisten kevyisiin seurapeleihin. Tyylikäs tapaus.

Lue Kodin suuren pelikirjan arvostelu Kirjavinkeistä

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *