Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: Parhaat näppäryyspelit

Lautapelituubi perkaa tällä kertaa parhaita näppäryyspelejä. Mikä suosikkinäppäryyspelisi jäi videolla mainitsematta?

Lautapelituubi perkaa tällä kertaa parhaita näppäryyspelejä. Jaksossa mainitaan muun muassa CrokinoleVilla Paletti, Eläinpyramidi ja Super Rhino. Mikä suosikkinäppäryyspelisi jäi videolla mainitsematta?

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Lautapelituubi: Parhaat näppäryyspelit”

Tähän videoon liittyen useampi erinomainen näppäryyspeli jäi kokonaan mainitsematta, joten paikataan samantien ja jetaan tärpit muillekin. Nämä nousisi itsellä näppäryyspelin top-10:iin:
– Piratenbillard (https://www.boardgamegeek.com/boardgame/151/piratenbillard): 2-4 pelaajan “piraattibiljardi”, jossa puuristikkoinen pelilauta seisoo pienillä omilla jaloillaan ja pohja on kankaasta. Pelaajien tehtävänä on pompauttaa verkaa alapuolelta siihen tarkoitukseen suunnitelluilla mailoilla ja ohjata omat puupallot vastapuolelle pelilautaa ja/tai pelata pallo samaan ruutuun vastapelaajan pallon kanssa, jolloin ko. pallon saa “syödä”. Parin harjoittelupelin jälkeen pompautusmekaniikasta saa riittävästi kiinni, jolloin tämä ei olekaan enää mitään random-pomputtelua vaan pelissä yhdistyy sopivasti tuuri ja taito. Erittäin laadukasta työtä, mutta laadusta saa myös maksaaa (~90e), jollei satu alelaarista löytämään – mistä tätä aika-ajoin löytää noin 40e hintaan. Saatavilla lähinnä ulkomaisista verkkokaupoista.
– Tumblin-Dice (https://www.boardgamegeek.com/boardgame/16747/tumblin-dice): 2-4 pelaajan noppaneppailu. Pelilauta portaittain laskeva ja tarkoituksena vierittää omat nopat mahdollisimman alas arvokkaammille alueille ja samalla kilkata muiden pelaajien nopat ulos. Hauska, sopivasti randomi peli, joka sopii koko perheelle. Hinta noin 40e ja saatavilla sekä Suomesta alan liikkeistä että ulkomaisista verkkokaupoista.
– Le Passe-Trappe (https://www.boardgamegeek.com/boardgame/12171/le-passe-trappe): kaksinpelattava nopeuspeli, jossa pelaajat ampuvat kuminauhalla kiekkoja keskellä olevan portin läpi vastustajan puolelle. Kierros päättyy, kun kaikki kiekot ovat yhden pelaajan puolella. Addiktoivan hauska ja äänekäs nopeuspeli, jossa aika ei mene opetteluun vaan pelaamaan pääsee heti. Tämä jos mikä on peli, jossa harvoin yksi “paras-viidestä” -peli riittää vaan revansseja otetaan revanssin perään. Käytännössä meillä ollut sellainen hitti, että miltei jokainen on kysynyt, että mistä tätä saa ja mitä maksaa. No saatavilla sekä Suomesta alan liikkeistä että ulkomaisista verkkokaupoista. Hinta vaihtelee 30e-80e välillä, riippuen siitä minkäkokoisen haluaa.
– Riff Raff (https://www.boardgamegeek.com/boardgame/118695/riff-raff): 2-4 pelaajan tasapainottelupeli näyttävimmästä päästä. Pelilautana toimii keikkuva laiva, johon vuorollaan laitetaan puupalikoita sen mukaan, mitä omat kortit näyttävät. Tällä tavalla jokainen pääsee laittamaan sekä helpompiin paikkoihin että myöskin mastoihin jne. komponentteja ja toivomaan, että namiskat pysyvät siellä missä pitääkin. Mitä mainioin tasapainoilupeli ja on yhdessä Hamsterrollen kanssa mielensä genrensä parasta. Saatavilla ainoastaan ulkomaisista verkkokaupoista (40e), suomenkielinen painos oli kyllä suunnitteilla mutta ei sitten koskaan päässytkään tuotantoon asti.
– Zopp (https://www.boardgamegeek.com/boardgame/1803/zopp): 2 pelaajan paras pöytälätkä koskaan. Kuvauksessa väittää olevansa jalkapalloa, mutta jääkiekko on osuvampi termi. Ammutaan siis isommalla lätkällä pienempää lätkää tarkoituksena tuikata pikkukiekko kaverin maaliin. Laadukasta tekoa, äärimmäisen hauskaa ja helppo pelattava. Harmi vain, että saatavuus edes ulkomailta on hankala ja jos jostakin löydättekin (esim. BGG:n markkinapaikka), niin pyynti voi olla aika suolainen. Mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla ja ostaakin, jos halvalla löydätte. Tätäkin löytyi aikanaan parilla kympillä alelaareista noista ulkomaisista verkkokaupoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *