Bohnanza-lisärit

Bohnanzaan lisäosia

Bohnanzaan on ilmestynyt saksaksi paljon lisäosia, mutta suomeksi lisäosia ei ole vielä nähty. Nyt tähän tilanteeseen tulee kerralla kunnon korjaus, kun Lautapelit.fi julkaisee kaksi kahden lisäosan pakettia, yhteensä siis neljä lisäosaa Bohnanzaan.

Al Cabohne & LadybohnAl Cabohne & Ladybohne -paketista löytyy vuonna 2000 ilmestynyt Al Cabohne ja vuonna 2007 ilmestynyt Ladybohn. Mafiapelissä pääsee pelaamaan Bohnanzaa yksin tai kahdella pelaajalla. Ihmispelaajien seurana on automaattisesti toimivia mafiapomoja, jotka pitää päihittää. Ladybohnissa mukaan tulee papurouvia ja vauvapapuja. Papurouvat lisäävät papupellon arvoa ollessaan pellon päällä, mutta vauvapavut nollaavat pellon arvon. Pelaajamäärä on siis 1–5. Lisäosa maksaa noin 20 €.

Princes & PiratesPrinces & Pirates -paketista löytyy La Isla Bohnita vuodelta 1998 ja Bohnröschen vuodelta 2007. Merellisessä Pirates-lisäosassa purjehditaan Bohnita-saarelle kauppalaivoilla, joilla saa pavuista paremmat rahat. Merellä kulkee myös merirosvoja. Princes-lisäosa on Prinsessa Ruusunen -mukaelma, jossa pelastetaan papuprinsessaa suorittamalla vaativia paputehtäviä matkan varrella. Tätä lisäosaa voi pelata 2–7 pelaajalla. Tämä lisäosa maksaa noin 25 €.

Lisäosat ovat pohjoismaisia laitoksia, eli mukana on ruotsinkieliset säännöt. Kortit ovat osin englanninkielisiä, mutta mukana on suomennokset. Lisäosat ovat saatavilla helmikuussa 2015.

Osta Löydä lautapelit -kirja

4 thoughts on “Bohnanzaan lisäosia”

  1. Lisätäänkö lisäosan/osien kortit peruspelin kortteihin? Vai onko lisäosat itsenäisiä?

  2. Ainakaan Ladybohnin ja Al Cabohnen ohjeissa ei noista peruspelin kortin lisäyksistä puhuttu mitään. Lisätäänkö niitä silti? Esim. Ladybohniin peruspelin papulajikkeet, joita ei ole ko lisäosan sisällössä.

  3. No nyt kun tarkemmin katson säännöistä niin joo, Ladybohn on itse asiassa itsenäinen lisäri. Samoin Al Cabohne.

    Pirates tarvitsee kaverikseen peruspelin, Princes joko peruspelin tai Ladybohnin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.