Kategoriat
Uutiset

Onni Games julkaisee kaksi uutta peliä loppukesästä

Onni Games julkaisee vuoden 2010 loppukesästä kaksi uutta täysin kotimaisin voimin tehtyä peliä. Tässä Onni Gamesin tiedote peleistä:

Arvuutin on uudenlainen tietopeli, jossa pelaajat arvioivat oikeita vastauksia kysymyksiin ja esittävät arvauksensa pelin aikana käteen kerättävillä numerokorteilla. Pelin mukana tulee kahdeksan erilaista kysymyskategoriaa, joista pelaajat valitsevat kullekin pelikerralle viisi haluamaansa. Pelissä ei menesty pelkällä kovalla tiedolla, sillä sopivien numerokorttien kerääminen on myös tärkeää. Arvuutin tarjoaakin hauskan ja nopeatempoisen pelikokemuksen kaikille visailupelien ystäville!

Aether puolestaan on laattojen asetteluun perustuva peli, jossa pelaajat hallitsevat neljää peruselementtiä — maata, ilmaa, vettä ja tulta — taistelussa mystisen viidennen elementin Aetherin hallinnasta. Vaikka pelin säännöt ovat melko yksinkertaiset, tarjoaa peli runsaasti pohdittavaa. Aether-peli on suunnattu ensisijaisesti peliharrastajille ja pelin mukana tulee säännöt myös englanniksi ja saksaksi.

Arvuutin

Arvuutin -lautapelin kansikuvaArvuutin-pelissä kukin pelaaja esittää vuorollaan vapaavalintaisesta kategoriasta kysymyksen, johon kaikki pelaajat vastaavat yhtä aikaa valitsemalla salassa sopivia vastaamiskortteja kädestään. Vastaamiskorteissa on numeroita ja pelaajan vastaus on valittujen numeroiden summa. Jokaisen kysymyksen oikea vastaus on numero yhden ja sadan väliltä ja pelaajien arvaukset paljastetaan samanaikaisesti. Lähimmäksi oikeaa lukua arvannut pelaaja voittaa kysymyskortin itselleen, mutta menettää pelaamansa vastaamiskortit. Pelaajat voivat kerätä uusia vastaamiskortteja käteensä passauskortin avulla.

Pelin aikana pelaajat voivat vaikuttaa eri kysymyskategorioiden arvoon: mitä enemmän tietyn kategorian kysymyksiä on pelin aikana kysytty, sitä arvokkaampia sen kysymyskortit ovat. Pelin lopuksi sekä voitetut kysymyskortit että pelin alussa jaetut piilokortit pisteytetään. Se pelaaja, jolla on eniten pisteitä, voittaa pelin!

Arvuutin-pelin on suunnitellut Touko Tahkokallio ja kuvittanut Sampo Sikiö. Arvuutinta voi pelata 2-8 pelaajalla ja sen suositusikäraja on kahdeksan vuotta. Pelissä ei tunneta luppoaikaa ja yhden pelin kesto onkin vain noin 30 minuuttia. Peliä ei myöskään voiteta pelkän knoppitietouden avulla vaan tärkeämpää on omata hyvää arviointikykyä ja pelata järkevästi.Arvuutin -lautapelin pelilauta

Aether

Aether -lautapelin kansikuvaAether-pelissä pelaajat asettavat elementtilaattoja ja elementaaleja pelilaudalle tavoitteenaan aether-laattojen hallinta. Omalla vuorollaan pelaajan tulee asettaa yksi elementtilaatta tyhjään kohtaan pelilautaa ja tämän jälkeen hän voi halutessaan asettaa elementaalin juuri pelaamansa laatan päälle. Jokaisen laudalle asetetun elementaalin tyyppi määräytyy sen elementtilaatan mukaan, jonka päälle se on asetettu. Elementaali saa voimaa sen lähellä olevista elementtilaatoista, jotka ovat samaa tyyppiä kuin se itse: elementaali saa voimaa laatasta, jonka päällä se on, sekä elementaalia välittömästi ympäröivistä laatoista. Tämän lisäksi kullakin elementillä on vastaelementtinsä ja jokainen elementaalia koskettava vastaelementtilaatta vähentää elementaalin voimaa.

Kunkin aether-laatan voittaa se pelaaja, jolla on eniten elementaalivoimaa kyseisen laatan ympärillä. Pelin lopussa pisteitä saa voitetuista aether-laatoista, sekä pelaamatta jääneistä elementaaleista. Se pelaaja, jolla on eniten pisteitä pelin loputtua, voittaa pelin.

Aether-pelin on suunnitellut Touko Tahkokallio ja kuvituksesta vastaa Jussi Kurki. Aether on 2-4 pelaajalle tehty peli ja sen suositusikäraja on 10 vuotta. Pelin kesto on noin 45 minuuttia. Aetherista julkaistaan myös ilmainen selaimella pelattava versio lähiaikoina, joten kiinnostuneet pysykää valppaina!Aether -lautapeli

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Onni Games julkaisee kaksi uutta peliä loppukesästä”

Onni Gamesin paketti vuodelle 2010 on todella kiinnostava. Arvuutinta olen ehtinyt jo pelitestaamaan ja sikäli, kun peliä ei viimeistelyvaiheessa ole suuremmin muutettu, voin sanoa, että peli on mielenkiintoinen moderni triviapeli. Design on tässä pelissä myös kohdillaan sillä kysymykset tulevat 50 kortin pakkauksissa ja tulevaisuudessa saamme toivottavasti nähdä lisäkortteja hyvin erikoisista aihepiireitä (lautapelitietous on ykkösenä omalla toivomuslistalla tietenkin).

Aethador vaikuttaa myös kiinnostavalta ja muistuttaa sääntöjen perusteella Knizian laattojenasettelupelejä (Genial yhdistettynä Euphrat Tigrisiin).

Pelitestikokemukseni pohjalta kummankin pelin osalta olen samoilla linjoilla – hyvin mielenkiintoisia pelejä. Hyvä päästä treenaamaan Aetheria selainversiolla, jottei taas tulisi takkiin.

Kiitokset mielenkiinnosta! Erityisesti Arvuuttimen eteen tehtiin paljon työtä ja olen todella tyytyväinen molempien pelien kohdalla lopputulokseen – sääntöjä myöten, tällä kertaa :)

Antti: Aetheria on verrattu myös Knizian Samuraihin, joka on mielestäni Genialiin ja ET:n verrattuna hitusen parempi vertailukohta. Samuraissa ja Aetherissa molemmissahan yritetään ympyröidä hexagonaalisia ruutuja ja voittaa niitä, vaikkakin pelit muuten ovatkin melko erilaisia. Genialiin yhteistä on lähinnä laudan hexagonaalinen muoto ja pelin abstrakti luonne, mutta esimerkiksi pelikokemuksena Aether on Genialiin verrattuna raskaampi.

E&T analogia (elementaalit = leaderit, elementtilaatat = sivilisaatiolaatat) ei itselleni ollut tullut edes mieleen, ennen kuin sen sanoit. Euphrat & Tigrikseen eroa on kuitenkin melko paljon ja tuo mainitsemani analogiakin oikeastaan vie vain harhateille – E&T:ssä alueiden päällä olevat leaderithän vahvistuvat mitä enemmän leaderin tyyppisiä sivilisaatiolaattoja alueeseen kuuluu. Aetherissa taas elementaalia vahvistavat elementaalin vain välittömässä läheisyydessä olevat laatat ja vastaavasti vieressä olevat vastaelementit heikentävät. Aetherissa pelilaudan hahmottaminen alueiksi vie siis oikeastaan vain harhateille.

Mutta joo, totta on, että tyylillisesti Aetherissa on jotain samaa kuin edellä mainituissa Knizian klassikoissa. Pelisuunnittelulliselta kantilta pidän Aetheria suunnittelemistani peleistä ehkä tyylikkäimpänä. Abstrakteihin peleihin monesti liitetty klisee ‘helpot säännöt, syvällinen pelikokemus’ -mielestäni oikeasti sopii tähän peliin. Aether vaatii pelaajalta tiettyä paneutumista, mutta toisaalta palkitsee siihen perehtyvää. Itse odotankin innolla, koska pääsen pelaamaan painotuoretta versiota pelistä! :)

Onko tietoa koska ja missä Aetheria pääsee testaamaan selainversiona?

Joo, Aetherin selainversio on käytännössä jo valmis ja julkaisemme sen toivon mukaan hyvin pian. Olemme jääneet hieman jumittamaan kun pohdimme teemmekö jonkinmoisen ranking-järjestelmän vaiko emme (vaatisi sisäänkirjautumista jne)… todennäköisesti kuitenkin julkaisemme nettiversion alkuun ilman rankingia ja lisäämme sen mukaan myöhemmin, jos tuntuu tarpeelliselta.

Aetherin ja Arvuuttimen ennakkokappaleet saapuivat muuten juuri alkuviikosta! Jos puolueellisia silmiäni on uskominen, niin molemmat pelit näyttävät kyllä varsin hienoilta! :)

Molemmat pelit on toki myös postitettu Vuoden peli kilpailuun: Arvuutin Vuoden Perhepeli -sarjaan ja Aether Vuoden Aikuisten peli -sarjaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *