Kategoriat
Uutiset

Tuonela-uutuuksia: The Phantom League ja Sampo

Tuonela Productions esittelee Essenin messuilla muutamia kiinnostavia uutuuksia. Tietoa on vielä tarjolla vähänlaisesti, vain sen mitä Boardgame News näistä on uutisoinut.

Sampo on nopeatempoinen kaksinpeli, jossa pelaajat – oletettavasti Kalevala ja Pohjola – kamppailevat Sammon hallinnasta. Peli ilmestyy ensi vuoden puolella ja Essenissä on tarjolla lähinnä pikavilkaisuja.

The Phantom Leaguen kansiThe Phantom League on Timo Multamäen suunnittelema peli, jonka Tuonela tekee yhteistyössä Multamäen Dragon Dawn Productionsin kanssa. Vanhojen tietokonepelien tuntijoille peliä kuvaa yksi sana: Elite. David Brabenin vaikutusvaltainen klassikko tekee työtään tämänkin pelin taustalla.

Peli aloitetaan siis tuntemattomana kauppalaivan kapteenina, tavoitteena kehittää uraa menestyksekkäänä kauppiaana tai vaihtoehtoisesti avaruuspiraattina. 90-120 minuuttia kestävä peli tarjoaa modulaarisen pelilaudan, korttivetoisen mekaniikan ja paljon erilaisia mahdollisuuksia menestykseen. Peli vetää 2–6 pelaajaa.

Peliä voi jo ennakkotilata Tuonela Storesta hintaan 45 euroa. BoardGameGeekistä löytyy kuvia ja säännöt. Ensimmäiset kommentit ovat varovaisen positiivisia ja kritisoivat lähinnä taisteluja.

The Club: DJ Set on lisäosa The Clubiin. Lisäosa tuo klubille DJ:n, jonka soittama musiikki vaikuttaa klubbaajien mielialaan ja siten pelin kulkuun. Mukana on lisäksi säännöt The King and Queen of Clubs -kaksinpeliin, jota voi pelata The Clubin osilla.

Ennakkotilaukset Tuonela Storesta. Tätä settiä myydään vain ja ainoastaan Essenin messuilla, jossa sitä on jaossa 100 kappaleen rajoitettu painos. 25 eurolla saa The Clubin lisäosalla varustettuna.

Korjaus 15.10.2010: Tuonela Productionsin Jussi Autio pyysi korjattavan, että Tuonela ei ole The Phantom Leaguen julkaisija, vaan ainoastaan pelin jakelija. Julkaisijana toimii siis Multamäen Dragon Dawn Productions. The Club: DJ Set on siis ainoa varsinainen Tuonela-julkaisu tällä hetkellä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *