Kategoriat
Uutiset

Pelitutkimuksen vuosikirja 2010

Pelitutkimuksen vuosikirja 2010 on ilmestynyt. Suomalaisen pelitutkimuksen tilaa esittelevä teos tarjoaa luettavaa myös lautapeliharrastajille, sillä mukana on parikin lautapeliaiheista artikkelia.

Katriina Heljakan (nimen perusteella kirjoittajalta löytyy Tactic-yhteyksiä) lautapelisuunnittelua käsittelevässä Hiljaisen tiedon pelikentällä -artikkelissa oli heti mielenkiintoinen maininta:

“Lautapelaaminen on kokenut uudelleentulemisen 2000-luvulla. Suuntauksesta on keskusteltu eräänlaisena lautapelaamisen renessanssina, joka sai alkunsa Haluatko miljonääriksi -televisiopelin miljoonia kappaleita myyneen lautapeliformaatin myötä.”

Artikkeli lautapelisuunnittelun hiljaisesta tiedosta on toki kiinnostava. Toinen kiinnostava artikkeli on Jussi Keskitalon (Tuonela Productions) Katsaus uuteen lautapelikulttuuriin Suomessa 2000-luvulla.

Kaikista artikkeleista löytyy PDF:t vuosikirjan nettisivuilta, suosittelen perehtymään jos pelitutkimuksen nykytila kiinnostaa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *