Kategoriat
Uutiset

Vuoden peli -voittajat 2014

Vuoden 2014 Vuoden peli -voittajat ovat: The Magic Tower – Lumottu Torni, Battle Sheep ja Splendor.

Vuoden peli 2014Vuoden peli -voittajat on valittu. Suomen leluyhdistys ry:n järjestämän kilpailun voittivat vuonna 2014:

Onnittelut Lautapelit.fi:lle kahden sarjan voitosta! Ehdokkuudetkin olivat toki siihen suuntaan kallellaan, mutta eipä näistä koskaan tiedä. Olemme joka tapauksessa erittäin tyytyväisiä tämän vuoden voittajiin ja finalisteihin viime vuoden fiaskon jälkeen.

Magic Towerin kansiVuoden lastenpeliksi valittu Lumottu torni on Drei Magier Spielen peli, joka voitti Saksan Kinderspiel des Jahres -palkinnon vuonna 2013. Pelissä yksi pelaajista on velho, joka on siepannut prinsessan ja piilottanut lumotun tornin avaimen. Muut pelaajat yrittävät löytää avaimen ja pelastaa prinsessan. Peli on näyttävästi toteutettu: prinsessa suorastaan pomppaa tornistaan, kun avaimen löytää ja työntää oikeaan avaimenreikään.

Battle Sheepin kansiPerhepeliksi valittiin Battle Sheep, jonka voittoa ei tarvitse pitkään ihmetellä: pelissä yhdistyvät näyttävä ulkoasu, hetkessä opittavat säännöt ja nokkela peli-idea. Pelissä on sen verran ajatusta, että se toimii mukavasti myös aikuisten kesken. Kaksinpelinä varsinkin peli on vakavampi, mutta peli toimii hienosti myös nelinpelinä – vaikka onkin alunperin ilmestynyt puhtaasti kaksinpelinä.

Splendorin kansiVuoden aikuistenpeli Splendor on samoin yksinkertainen, nopeasti opetettu peli. Idea on yksinkertainen: pelaajat keräävät jalokiviä, joilla ostetaan kortteja, jotka antavat alennuksia tulevista ostoksista ja pisteitä. Peliin on tiivistetty sama tuottokoneiston rakentamisen idea, joka piilee monien fiksujen lautapelien taustalla. Splendorissa on vain jätetty turhat kiemurat pois siitä päältä, ja tuloksena on selkeä, toimiva peli. Tässäkään tapauksessa menestystä ei varmastikaan ole haitannut jämäköiden pokerichippien käyttäminen pelimerkkeinä ja korttien kaunis kuvitus.

English summary

Finnish Game of the Year awards have been handed out. The winners are:

  • Children’s Game of the Year: Der verzauberte Turm (Drei Magier Spiele 2012, Bergsala Enigma 2014)
  • Family Game of the Year: Battle Sheep (Blue Orange 2014, Lautapelit.fi 2014)
  • Adult Game of the Year: Splendor (Space Cowboys 2014, Lautapelit.fi 2014)

The publishers nominate their games in the different categories. Each publisher is allowed to nominate three games per category, and nominating games costs couple of hundred euros. Each category has a separate jury. Children’s jury is made of kindergarten teachers, the other juries are made of journalists.

The juries play the games and choose three finalists. The final winners are decided by the juries, but game retailers will have a vote on the winners as well.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *