Kategoriat
Peliarvostelut

Halli Cups

Ikä: 5+. Halli Cups on uusin osa Halli Galli -sarjaa. Tällä kertaa nopeustestin tehtävänä on pistää kuppeja pinoon tai riviin kortin näyttämällä tavalla.

Israelin ykköspelisuunnittelija Haim Shafir on taas luonut uuden pelin, jonka Lautapelit.fi on yhtä lailla luotettavasti brändännyt Halli Galli -pelisarjan jatkoksi. Alunperin nimellä Speed Cups ilmestynyt peli sopii luontevasti Halli-sarjaan, onhan tässäkin pelissä olennaisena osana Halli Gallista tuttu soittokello.

Halli Cups on sen verran oivallinen peli, että se katsottiin Suomessa Vuoden pelifinaalipaikan arvoiseksi.

Pelin idea

Halli Cupsin kansiHalli Cups on helppo oppia. Jokaisella pelaajalla on viisi eriväristä kuppia. Pakasta käännetään esiin kortti, johon on kuvattu viisi eriväristä asiaa.

Nyt pelaajien on tehtävä kaksi asiaa: ensin on oivallettava, ovatko asiat kortissa rivissä vai pinossa, sitten on laitettava omat kupit kortin mukaisesti joko riviin tai pinoon.

Ensimmäisenä tehtävän suorittanut kilauttaa kelloa ja ottaa kortin itselleen pisteeksi. 24 kortin pakka pelataan läpi ja eniten kortteja kerännyt voittaa.

Helppo peli

Tämähän toimii, aivan kuten toimi sarjan edellinen osa Halli Klack. Soittokello on aina suosittu komponentti ja peli-idea on riittävän yksinkertainen, jotta pelaamaan pääsee nopeasti.

Kuppien järjestäminen on sen verran helppoa, että aikuisten ei peleihin juuri kannata osallistua, ellei sitten käytä vaikka pelkästään vasenta kättään, tai tasoita peliä muuten. Parhaimmillaan Halli Cups on kuitenkin lasten keskenään pelaamana. Pienemmille lapsille tehtävässä on sopivasti haastetta, kun pitää vielä miettiä, onko kortti vaaka- vai pystysuuntainen.

Halli Cups. Kuva: SUGOROKUYA
Kuva: SUGOROKUYA

Faktat Halli Cupsista

Suunnittelija

JulkaisijaAmigoLautapelit.fi (2014)

Mutkikkuus: Peli on erittäin selkeä ja pelaamaan oppii vaikka katselemalla peliä yhden kierroksen verran.

Onnen vaikutus: Pelissä ei oikeastaan ole minkäänlaista tuurielementtiä, vaan nopein voittaa aina.

Vuorovaikutus: Peli on nopeustesti: nopein voittaa, eikä vuorovaikutusta ole.

Teema: Peli on abstrakti.

Uudelleenpelattavuus: Kortteja on vain 24, mutta toisaalta korttien tutuksi tuleminen on hyväkin asia.

Kieliriippuvuus: Pelin osissa ei ole tekstiä.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: 10–15 minuuttia.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *