Kategoriat
Peliarvostelut

The Magic Tower

Ikä: 5+. Vuoden lastenpeli 2014 on The Magic Tower – Lumottu torni, jossa prinssi ja velho yrittävät kilvan päästä lumottuun torniin vangitun prinsessan luokse.

Inka ja Markus Brand ovat päteviä moneen kertaan palkittuja pelisuunnittelijoita. Yksi palkintorohmu on ollut The Magic Tower, joka voitti viime vuonna Saksassa parhaan lastenpelin Kinderspiel des Jahres -palkinnon ja tänään Suomen Vuoden lastenpeli -palkinnon. Se ei ole mikään ihme, sillä The Magic Tower tai Lumottu torni on näyttävä ja toimiva lastenpeli.

Vuoden lastenpeli 2014

Ulkoasu on kohdillaan, sillä peli on Drei Magier Spielen tuotantoa ja kuvitukseltaan firman luottokuvittajan Rolf Vogtin käsialaa.

Pelin kulku

Magic Towerin kansi

Prinsessa on joutunut pulaan, vangiksi lumottuun torniin. Reipas Robin säntää apuun ja saa vastaansa pahan velhon. Tässä kohtaa voisi pitää luennon siitä, miten kulunut aihe pulassa oleva prinsessa on ja miten joskus olisi hienoa, että pulassa olisi prinssi ja reipas prinsessa hoitaisi pelastushommat, mutta olkoot nyt tämän kerran – mutta ensi kerralla jotain vähän vähemmän väsynyttä aiheeksi, kiitos.

Yksi pelaajista on paha velho ja muut ohjastavat yhdessä Robinia. Velho piilottaa tornin avaimen yhteen pelilaudan lokeroista. Joka vuoro heitetään kahta noppaa: nopat kertovat paljonko Robin ja velho liikkuvat ja kumpi liikkuu ensin. Pelaajat liikuttavat nappuloita laudalla ja jos nappula astuu laatalle, jonka alla on piilossa avain, magneetti nappaa avaimen.

Pelaaja, joka löysi avaimen, saa sovittaa sitä yhteen taikatornin kuudesta lukosta. Jos lukko on oikea, prinsessa sinkoutuu ulos tornista (kirjaimellisesti) ja pelaaja voittaa. Jos lukko ei vapauta prinsessaa, velho piilottaa avaimen johonkin toiseen lokeroon ja peli alkaa alusta ja etsijät yrittävät uudestaan, kunnes joku saa prinsessan vapautettua.