Kategoriat
Palkinnot

Spiel des Jahres

Saksan vuoden peli -palkinto Spiel des Jahres on merkittävin yksit­täinen lautapelipalkinto. Ehdokkuus voi Scott Tepperin mukaan nostaa pelin myynnin muutamasta tuhannesta kymmeneen tuhan­teen ja voittajaa myydään tavallisesti satoja tuhansia, jopa puoli miljoonaa kappaletta. Se on paljon se, ja lisäksi Spiel des Jahres -voittajiin ilmestyy tavallisesti useita hyvin kaupaksi käyviä lisäosia.

Peliharrastajilla on tapana kitistä Spiel des Jahres -tuloksista – esi­merkiksi Villa Paletin valitseminen voittajaksi Puerto Ricon sijasta oli monelle melkoinen järkytys – mutta tosiasia on, että Spiel des Jahres on suunnattu saksalaisille perheille eikä lautapeliharrastajille.

Vuon­na 2011 palkintoon tuli uusi Kennerspiel des Jahres -sarja, joka on suunnattu kokeneemmille pelaajille, mutta sekään ei ole mikään varsinainen peliharrastajapalkinto, vaan tarkoitettu pelaajille, joilla on jo vähän kokemusta peleistä ja hieman enemmän rohkeutta lu­kea sääntökirjoja. Edelleen vaativimmat pelit saavat tyytyä kunnia­mainintoihin.

Spiel des Jahres -voittajat

Spiel des Jahres

Katso myös erillinen lista Lautapelioppaassa esitellyt Spiel des Jahres -voittajat.

Kennerspiel des Jahres -voittajat

Kennerspiel des Jahres -logo

Vuonna 2011 mukaan otettiin Kennerspiel des Jahres, joka on palkinto vaativammille, peliharrastajille suunnatuille peleille. Aikaisemmin haastavia pelejä on palkittu erilaisilla lisäpalkinnoilla.

Kinderspiel des Jahres -voittajat

Kinderspiel des Jahres -logo

Parhaalle lastenpelille myönnettävä Kinderspiel des Jahres jaettiin ensimmäisen kerran virallisesti vuonna 2001. Sitä ennen jaettiin Sonderpreis “Kinderspiel” -lisäpalkintoa, joka oli käytännössä sama asia vaatimattomammassa muodossa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *