Kategoriat
Artikkelit

Pelitapahtumat

Innokkaimmat juoksevat lautapelien perässä aina ulkomailla asti. Erilaisia lautapelitapahtumia on tarjolla kotimaassakin useita.

Pelitapahtumat

Pelikerhon jälkeen seuraava askel suureen maailmaan on osallistuminen pelitapahtumiin. Suomen lautapeliseura järjestää vuosittain useita lautapelitapahtumia, joihin kokoontuu parhaimmillaan noin sata pelaajaa viettämään viikonloppua hyvien lautapelien parissa. Satunnaisemmin tapahtumia järjestävät muutkin. Tapahtumat ovat erinomainen tilaisuus tutustua uusiin peleihin.

Tapahtumiin kannattaa tulla rohkeasti, vaikka olisi kokemattomampi pelaaja. Tapahtumissa lähes kaikkien pelien säännöt selitetään ennen pelaamista, sillä kokeneet pelaajat keskittyvät yleensä tapahtumissa uusien pelien kokeilemiseen.

Pelaamaan pääsemistä ei kannata myöskään murehtia. Parhaiten peleihin pääsee, kun asettuu pelivalikoimien äärelle ja odottaa, että joku etsii pelaajia. Jos palloilee yksinäisen näköisenä pelien lähistöllä, on todennäköistä, että joku pyytää ennemmin tai myöhemmin pelaamaan.

Messut

Spiel-messujen logoSuomessa ei lautapelimessuja pidetä, mutta suuren maailman lautapelitapahtumiin haluavan ei tarvitse matkustaa Saksaa kauemmas. Vuosittain lokakuussa järjestettävät Spiel-messut Essenissä ovat maailman suurin lautapelitapahtuma. Nelipäiväisillä messuilla vieraili vuonna 2006 yli 150 000 kävijää. Suurin osa kävijöistä on saksalaisia, mutta kansainvälisten vieraiden määrä on jatkuvassa kasvussa. Viime vuosina myös suomalaisten kävijöiden määrä on ollut nousussa.

Mikäli messuilla käyminen kiinnostaa, Lautapeliseuran foorumilta löytyy kokeneita Essenin-matkaajia, joilla on tarjota hyödyllisiä matkavinkkejä. Esseniin pääsee helposti lentämällä ja kaupungissa on paljon eritasoisia hotelleja. Parhaat varataan jo vuotta ennen messuja, mutta viime tingassa lähteväkin saa yösijan siedettävän metro- tai junamatkan päästä.

Valtaosa vuoden aikana julkaistavista peleistä — erityisesti saksalaisten julkaisijoiden valikoimista — esitellään Essenin messuilla. Loput esitellään pääasiassa Nürnbergin lelumessuilla helmikuussa. Nürnbergin messut ovat ammattilaisille suunnatut ja lautapelit ovat vain pieni osa messujen tarjontaa. Tavallisella kuluttajalla ei ole näille messuille mitään asiaa, on vain tyydyttävä seuraamaan tarjontaa netin välityksellä.

Essenin uutuuksiin pääsee kätevästi käsiksi Suomen lautapeliseuran marraskuussa pian messujen jälkeen järjestämässä Helcon-pelitapahtumassa, jossa on yleensä pelattavana kaikki tärkeimmät uutuudet.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *