Kategoriat
Artikkelit

Suomen lautapeliseura ry

Suomen lautapeliseura ry on suomalaisten lautapeliharrastajien yhdistys, joka edistää suomalaista lautapelikulttuuria järjestämällä tapahtumia ja yhdistämällä lautapelaajia. Lautapelaaminen itsessään on toimintaa, joka ei yhdistyksiä kaipaa, mutta siihen liittyy paljon erilaista oheistoimintaa, jonka järjestämisessä seuralla on oma roolinsa.

Suomen Lautapeliseuran logoSuomen lautapeliseura ry:n toiminta alkoi vuonna 1999 Suomen Diplomacy Seuran nimellä. Seuran alkuperäinen päätarkoitus oli Diplomacyn SM-turnauksen järjestäminen ja Diplomacy-harrastuksen edistäminen, mutta ajan mittaan muiden lautapelien osuus seuran toiminnasta ohitti Diplomacyn. Diplomacy-turnaus on sittemmin valitettavasti kuollut ja kuopattu.

Seuran puheenjohtajana alusta asti toiminut suomalaisen Diplomacy-harrastuksen voimatekijä Vesa Virri jätti puheenjohtajan tehtävät 2003. Hienoisen epäjärjestyksen jälkeen seuran toiminta ryhdistäytyi ja vuonna 2004 seura vaihtoi nimekseen Suomen lautapeliseura ry. Nimenmuutoksen jälkeen seuran toimintaa on laajennettu ja kehitetty paljon.

Tapahtumat ovat sellainen toiminnan muoto, jossa yhdistys on hyödyksi. Tällä hetkellä Lautapeliseuran vuodessa on muutama säännöllinen pelitapahtuma: alkuvuodesta Kinkkucon Kuopiossa, loppukesästä lautapeliohjelman järjestäminen Ropeconiin ja loppuvuodesta Helcon Helsingissä.

Yksi seuran tärkeimmistä ja näkyvimmistä toimintamuodoista on nettifoorumi, jossa puhutaan peleistä ja pelaamisesta. Foorumi on hyvä kanava peliseuran etsimiseen ja peliporukoiden yhteydenpitoon. Foorumilla ilmoitellaan myös kaupoista bongatuista edullisista lautapelitarjouksista ja myydään käytettyjä pelejä.

Lautapeliseura pyrkii tukemaan järjestettyä lautapelitoimintaa. Seura tarjoaa kerhoille nimeään sekä tilaa foorumilta ja seuran kotisivuilta. Pelikerhon vetäjälle tarjolla on aktiivistatus Lautapeliseurassa. Aktiivit pääsevät tapahtumiin ilmaiseksi ja mikä tärkeintä, pääsevät lainaamaan kerholleen pelejä seuran laajasta pelikirjastosta. Seuran tukemaa pelitoimintaa löytyy tällä hetkellä ainakin pääkaupunkiseudulta, Tampereelta, Kuopiosta, Joensuusta ja Jyväskylästä.

Seura organisoi myös turnauksia. Vuosittain pelataan SM-kisat Carcassonnesta ja Catanin uudisasukkaista. Ropeconissa pelattavista Carcassonnen ja Catanin SM-kisoista parhaat pelaajat lähtevät edustamaan Suomea MM-kisoihin.

Vuonna 2007 Suomesta lähti ensimmäistä kertaa osallistujia EuropeMastersiin eli lautapelien EM-kisoihin. EuropeMasters-kisa järjestetään Essenin messuilla kuten Catanin ja Carcassonnen MM-kisatkin, joten nykyisin Suomesta lähtee Esseniin kokonainen maajoukkue.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *