Kategoriat
Videot ja podcastit

Catan-esittelyvideo

Maaliskuun pelinä Tuomo Pekkasen videosarjassa on vuorossa vanha porttipeliklassikko vuodelta 1995, eli Catan. Käsittelyssä on luonnollisesti se uusin, Lautapelit.fi:n vuonna 2011 julkaisema laitos. Onko vanhassa yli 15 vuotta vanhassa pelissä vielä potkua? Se selviää, kun katsot tämän noin kahdeksan minuuttia kestävän videon.

Jos mielenkiinto heräsi, Catania saa ainakin alan liikkeistä, mahdollisesti myös muista hyvinvarustelluista pelikaupoista. Kun pelistä on olemassa useita eri laitoksia, kannattaa olla hivenen tarkkana, mitä on hankkimassa. Uusin laitos on varma valinta, etenkin jos haluaa hankkia peruspelin kaveriksi myös lisäosia. Competon julkaisema Catanin uudisasukkaat on sekin kelpo peli, mutta se ei ole yhteensopiva uusien lisäosien kanssa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

3 vastausta aiheeseen “Catan-esittelyvideo”

Kun videossa nyt aika voimakkaasti arvostellaan noita muoviosia, kerrottakoon että päätöksen osien vaihdosta on tehnyt pelin alkuperäisjulkaisija Kosmos. Vielä edellisen edition kohdalla yhteistyökumppaneille tarjottiin mahdollisuus lisämaksua vastaan valita puuosat, mutta tämän uusimman painoksen yhteydessä ko. optio jäi pois. Tuotanto haluttiin harmonisoida ja kaikkialle samanlainen tuote. Tuotantokoneisto kuitenkin tehostui, edellisen version perushinta aikoinaan oli noin 40 euroa, nyt noin 30e…

Lautapelit.fi

Muoviosat saattavat kyllä olla joidenkin mielestä hienompia kuin puiset ja on totta että ne alentaa kivasti pelin hintaakin. Silti jos saisin valita niin maksaisin puuosista jopa hieman lisää vrt. muoviosat. Kyllä noihin tottuu mutta alkushokkini piti välittää videota katsoville jollain tavoin :)

Catan on tässäkin muodossaan hieno peli ja suosittelen lämpimästi sen lisäämistä itse kenenkin pelivalikoimaan… Muoviosilla tai ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *