Pandemia-videoesittely

Lautapelioppaan Tuomo Pekkanen vietti taannoin pari viikkoa kipakan virusinfektion kourissa, joten huhtikuun videoesittelyn kohde on sillä selvä: Pandemia. Matt Leacockin yhteistyöpeli pistää pelaajat taistelemaan maailmanlaajuisia epidemioita vastaan. Peli on vaikea, joten ihmiskunnan tulevaisuus on joka kerta vaakalaudalla… Mutta katsokaa toki tämä noin 10-minuuttinen video, niin jo selviää, mistä pelissä on kyse.

Mikäli peli tuntuu videon katsomisen jälkeen houkuttelevalta, sitä löytää parhaiten lautapelien erikoisliikkeistä.

Osta Löydä lautapelit -kirja

4 thoughts on “Pandemia-videoesittely”

  1. Joo. ”Selitysosuus” on nauhoitettu usb-mikrofoonilla (kiitos macin line-in -rajoituksen, grr) ja sitten naamavideoon on ihan rintamuksessa pieni stereomikki klipsillä kiinni.

    Lisäksi yritän myös editointivaiheessa kiinnittää enemmän huomiota äänenvoimakkuuteen/tasoon/sävyyn. iMovie 11 antaa tähän parempia työkalujakin nykyään.

    Hyvä että jotain kehittymistä havaittu ;D

  2. Pidän tästä pelistä, enkä ole kokenut sitä ihan niin vaikeaksi kuin videolla mainitaan. Kaikkein vaikeinta tasoa emme tosin ole vielä kokeilleet, mutta keskitaso menee läpi suunnilleen 50-50-todennäköisyydellä. Tuurielementti on kyllä siinä määrin vahva, että se valitettavasti on pahimmillaan ratkaiseva tekijä helpoimmallakin tasolla. Mutta hävityn pelin jälkeenhän on ihan pakko ottaa revanssi, joten kyllä sitä koukuttavuuttakin löytyy :)

  3. Ansiokasta työtä että joku ylipäätään viitsii tehdä videocasteja peleistä. Niiden avulla saa kuitenkin helposti hyvän kuvan pelistä, jota ei ennestään tunne.

    Äänenkäsittelyyn liittyen tutustumaan Henrik Anttosen video- tai podcasteihin. Siellä on erinomaista perustietoa äänenkäsittelyn perusteista, kuten esim. ekvalisoinnista ja kompressoinnista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Tässä linkki: http://podcastit.tv/?q=blog/8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.