Kategoriat
Videot ja podcastit

Pandemia-videoesittely

Lautapelioppaan Tuomo Pekkanen vietti taannoin pari viikkoa kipakan virusinfektion kourissa, joten huhtikuun videoesittelyn kohde on sillä selvä: Pandemia. Matt Leacockin yhteistyöpeli pistää pelaajat taistelemaan maailmanlaajuisia epidemioita vastaan. Peli on vaikea, joten ihmiskunnan tulevaisuus on joka kerta vaakalaudalla… Mutta katsokaa toki tämä noin 10-minuuttinen video, niin jo selviää, mistä pelissä on kyse.

Mikäli peli tuntuu videon katsomisen jälkeen houkuttelevalta, sitä löytää parhaiten lautapelien erikoisliikkeistä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

4 vastausta aiheeseen “Pandemia-videoesittely”

Joo. “Selitysosuus” on nauhoitettu usb-mikrofoonilla (kiitos macin line-in -rajoituksen, grr) ja sitten naamavideoon on ihan rintamuksessa pieni stereomikki klipsillä kiinni.

Lisäksi yritän myös editointivaiheessa kiinnittää enemmän huomiota äänenvoimakkuuteen/tasoon/sävyyn. iMovie 11 antaa tähän parempia työkalujakin nykyään.

Hyvä että jotain kehittymistä havaittu ;D

Pidän tästä pelistä, enkä ole kokenut sitä ihan niin vaikeaksi kuin videolla mainitaan. Kaikkein vaikeinta tasoa emme tosin ole vielä kokeilleet, mutta keskitaso menee läpi suunnilleen 50-50-todennäköisyydellä. Tuurielementti on kyllä siinä määrin vahva, että se valitettavasti on pahimmillaan ratkaiseva tekijä helpoimmallakin tasolla. Mutta hävityn pelin jälkeenhän on ihan pakko ottaa revanssi, joten kyllä sitä koukuttavuuttakin löytyy :)

Ansiokasta työtä että joku ylipäätään viitsii tehdä videocasteja peleistä. Niiden avulla saa kuitenkin helposti hyvän kuvan pelistä, jota ei ennestään tunne.

Äänenkäsittelyyn liittyen tutustumaan Henrik Anttosen video- tai podcasteihin. Siellä on erinomaista perustietoa äänenkäsittelyn perusteista, kuten esim. ekvalisoinnista ja kompressoinnista. Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Tässä linkki: http://podcastit.tv/?q=blog/8

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *