Kategoriat
Uutiset

Michael Schachtin uutuus Mondo suomeksi

Lautapelit.fi julkaisee Michael Schachtin uuden Mondo-pelin suomeksi. Pelissä pääsee rakentamaan omaa maailmaa. Kyseessä on puzzlepeli, jota voi pelata yksin tai yhdessä. Peli on taatusti nopeatempoinen, sillä yksi kierros kestää vain kuusi minuuttia ja pelaajat rakentavat maailmojaan samanaikaisesti. Kolmen kierroksen peli on siis parissakymmenessä minuutissa ohi.

Mondon kansiPelaajilla on maailmalaudat ja yhteinen varasto laattoja, joista etsitään sopivia lätkittäväksi laudalle. Pisteitä kertyy eläimistä ja ehjistä maastoalueista. Tulivuorista ja virheellisistä liitoksista saa miinuksia. Edistynyt peli lisää bonusehtoja, joista kerää pisteitä vaikkapa eniten järviä rakentanut tai suurimman metsän tehnyt. Eksperttipeli tuo vielä lisää pisteytysmahdollisuuksia.

Koska kyseessä on kilpapasianssi, peliä voi pelata mainiosti yksinkin, yrittäen tehdä mahdollisimman hyvä maailma tietyssä ajassa.

BoardGameGeekissä on ilmestynyt Schachtin kirjoittama Designer Diary: The Making of Mondo.

Peli ilmestyy kesän aikana ja hinnaksi sille on pistetty 35 euroa. Ikäsuositus on 8+, eli peli toimii oivallisesti perhepelinä. Ihan pienimmille lapsille se ei välttämättä sovi, ainakaan kilpailuna muita pelaajia vastaan, mutta pelin säännöissä on mukana tasoitusmahdollisuus, jolla pelaajien välisiä taitoeroja voi tasoittaa — taitoerojen tuomat vaikeudet ovat aina ongelma nopeuspeleille, joten on hyvä, että Schacht on huomioinut asian.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *