Kategoriat
Uutiset

BGG.con 2010

Dallasin BGG.con järjestettiin tänä vuonna 17.–21.11. Kyseessä on BoardGameGeekin perustajien järjestämä vuosittainen tapahtuma, joka kokoaa yhteen USA:n (ja osittain kansainvälisesti) innokkaimmat pelurit pelaamaan uusia ja vanhoja pelejä sekä tutustumaan muihin pelaajiin, jotka ovat tulleet BGG-sivustolta tutuiksi. Pelejä pääsee pelaamaan sydämensä kyllyydestä, kiitos 24 tuntia vuorokaudessa käytossä olevien tilojen sekä muun muassa jatkuvasti toiminnassa olevan RockBand-pelisalin! Tero Moliis kävi tapahtumassa ja raportoi Lautapelioppaalle.

Pelejä ja oheisohjelmaa

Messuilla on paikalla myös paljon pelisuunnittelijoita, tunnettuja ja tuntemattomia, joten julkaistujen pelien lisäksi innokkaimmat pääsevät kokeilemaan myös lukuisia erilaisia prototyyppejä. Lisäksi tapahtumassa on myyntialue, missä kymmenkunta julkaisijaa myy ja demoaa uusia pelejään.

Lautapelien lisäksi BGG.conissa järjestetään kaikenlaista muuta hauskaa oheisohjelmaa, kuten erilaisia huutokauppoja ja pelien vaihtoa ja jopa ystävällismielinen Texas Hold’em turnaus, jonka palkintoina oli — kuinkas muuten — lautapelejä! Muutenkin osallistujia palkitaan runsaalla kädellä: kaikki osallistuneet saivat muun muassa 2 ilmaista lautapeliä paikalla olleilta julkaisijoilta, ja tietenkin runsaasti geekgoldia BoardGameGeekissä tuhlattavaksi (osallistuminen maksoi toki vähintään $75).

Pieni pelitapahtuma, pieni pelikirjasto

Conin erikoisuuksia on, että vain ennalta ilmoittautuneet ja osallistumisensa maksaneet henkilöt saavat osallistua. Satunnaisen matkailijan on siis turha yrittää kadulta mukaan pelailemaan, tai edes ostamaan tarjolla olevia pelejä.  Järjestäjien mukaan tarkoituksena on luoda suljettu ilmapiiri, jossa pelaajat tuntevat olonsa kotoisaksi muiden vähintään yhtä innokkaiden pelaajien keskuudessa. Kovin suljetusta ilmapiiristä ei voi kuitenkaan puhua, sillä osallistujia mahtui tänä vuonna mukaan lähes kaksi tuhatta, ja tapahtumalle oli varattu keskisuuren hotellin kaikki lukuisat kokoustilat.

Toinen BGG.conin ainutlaatuisuuksia on BoardGameGeekin mahtava, yli 3000 pelin suuruinen kirjasto, joka on osallistujien vapaassa käytössä koko tapahtuman ajan. Pelaajien on siis mahdollista päästä pelaamaan käytännössä melkein mitä tahansa tuntemaansa peliä! Hyllyistä löytyy ikivanhojen klassikkojen lisäksi myös uusimmat, Essenissä esillä olleet suomalaiset pelit. Omankin Hornet-pelin löytyminen muiden joukosta nosti väistämättä ylpeyden tunteita pintaan. BGG-kirjastossa on muuten tällä hetkellä maailman ainoat Hornetit, joissa on molempien suunnittelijoiden nimikirjoitukset.

Kannattaa osallistua!

Itse pääsin osallistumaan täysin loppuunmyytyyn BGG.coniin Hornetin USA:n julkaisijan Z-Manin toivomuksesta ja avustuksella. Tavoitteenamme oli nostaa Hornetin näkyvyyttä tilaisuudessa ja antaa mahdollisimman monelle mahdollisuus tutustua peliin. Tapahtuma sujui todella hyvin ja ehdin viikonlopun aikana pelauttaa Hornetia todella monen innokkaan ”peliammattilaisen” kanssa (oheisessa kuvassa ollaan juuri aloittamassa päivän ensimmäistä demopeliä). Palaute oli todella positiivista, ja pelin myyntikin muodostui odotettua paremmaksi.

Suomesta on toki pitkä matka Dallasiin, mutta jos on mahdollisuuksia näillä kulmilla liikkua marraskuun aikoihin, niin osallistuminen BGG.coniin on todella suositeltavaa. Kokemus on kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen, ja pelinälkä tulee tyydytettyä ainakin muutamaksi päiväksi!

Hornet-esittely BGG.conissa
Hornet-pelin demo alkamassa BGG.conissa

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *