Kategoriat
Uutiset

Blueprints ilmestyy suomeksi

Competo julkaisee alkuvuodesta 2015 Blueprints-fillerin, jossa rakennellaan taloja nopista.

Blueprintsin kansiCompeto julkaisee alkuvuodesta 2015 Blueprints-pelin. Kanadalaisen Yves Tourignyn suunnittelema ja Z-Man Gamesin julkaisema Blueprints on fillerimittainen noppapeli, jossa rakennellaan nopista taloja. Jokaisella kierroksella pelaajilla on apunaan pohjapiirustus, jota noudattamalla saa lisäpisteitä. Piirustuksista saa kuitenkin livetä, jos arvelee saavansa paremmat pisteet siten.

Eriväriset nopat kuvaavat eri rakennusmateriaaleja, joista saa pisteitä eri tavoilla. Noppia noukitaan yksi kerrallaan yleisestä varastosta, joten jonkin verran pääsee myös torppaamaan toisten pelaajien suunnitelmia, jos onnistuu keksimään, mitä muut oikein yrittävät saada aikaiseksi.

Yksi erä kestää noin 30 minuuttia. Pelaajia mahtuu 2–4. Z-Man Gamesin ikäsuositus on 13+, mutta se liittyy enemmän lelujen testausvaatimuksiin Yhdysvalloissa kuin pelin haastavuuteen – sääntöjen perusteella 8+ voisi olla parempi ikäsuositus, koska mistään monimutkaisesta pelistä ei ole kyse.

Suomenkielinen laitos tulee kauppoihin helmi-maaliskuussa 2015.

(Otsikkokuva: Chris Norwood / BGG)

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *