Kategoriat
Uutiset

Carcassonnen 8. lisäosa!

Carcassonneen ilmestyy jo kahdeksas lisäosa. Uutuus on saanut suomenkielisen nimen Basaarit ja bastionit ja ilmestyy huhti- tai toukokuun aikana. Lisäosan alkuperäinen nimi on Brücken, Burgen und Basare. Hinta on alustavasta 14,90 euroa.

Carcassonne Basaarit ja bastionitLisäosassa on kolmenlaisia uutuuksia: basaarit, sillat ja bastionit eli linnat. Kun basaari tulee peliin, pöydälle käännetään pelaajien määrän verran laattoja, jotka myydään pelaajille. Maksu suoritetaan luonnollisesti pisteinä.

Sillat ovat puupalikoita auttavat teiden rakentelua: sillan avulla tien saa jatkumaan välissä olevan laatan yli. Silta pitää pelata pellolle, joten siltojen kanssa pelatessa tie saa päättyä pellonreunaan, mikäli pelaaja jatkaa saman tien sillalla.

Linnoilla saa pisteitä toisten tekemistä rakennelmista, mikäli ne osuvat linnan alueelle. Linnat pelataan kahden laatan kokoisiin kaupunkeihin seuraajan sijasta, jonka jälkeen pisteitä ropisee, kun joku tekee jotain valmiiksi linnan viereisillä kuudella ruudulla. Tämä on vähän riskiveto, koska pisteet saa seuraavasta valmistuvasta jutusta, oli se mikä tahansa — ei siis saa odottaa, että vaikka se komea luostari siinä vieressä valmistuu.

Lisää tavaraa on muuten jo tulossa: Carcassonnen viljaympyrät!

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Carcassonnen 8. lisäosa!”

Jahaa, näköjään tätäkään peliä ei ole vielä saatu liian monimuotoiseksi, kun lisäosia vain pukataan lisää ja lisää… Ideat vaikuttavat hivenen monimutkaisilta edellisiin lisiin nähden, mutta veikkaisin kuitenkin tämän olevan parempi lisä kuin esim. Kreivi ja Kuningas (puhumattakaan Katapultista). Kieltämättä tosin lisäosat tuntuvat olevan yhä kauempana ja kauempana alkuperäisestä pelistä. Eikä liian monella lisäosalla pelaaminen ole enää edes kovin hauskaa, neljä kerrallaan on ehdoton maksimi.

Ei jumakekka näitä puskee ovista ja ikkunoista sisään o_O Vaikka Carcassonnesta tykkäänkin niin ei pysty eikä kykene kyllä enää lämpenemään näille lisäosille. Liika on jo liikaa. VILJAYMPYRÄT? Ekaksi tuli mieleen että mitä hittoa, tuoko ne ufoja Carcassonneen… huhhuh…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *