Kategoriat
Uutiset

FlexibleRules

Tässäpä tietokoneella lautapelejä kehittäville uusi mielenkiintoinen työkalu. Fulvio Frapolli on kehittänyt Fribourgin yliopistossa tohtorinväitöksensä osana FlexibleRules-kehitysympäristön, jolla voi rakennella tietokonelautapelejä. FlexibleRulesissa on työkaluja pelin ulkoasun tekemiseen ja ohjelmointivälineet pelin sisäisen logiikan rakenteluun.

Mikä hienointa, FlexibleRulesin avulla tehdyn pelin sääntöjä voi halutessaan muuttaa vaikka kesken pelin — aivan kuten oikean lautapelin sääntöjä. Ohjeistusta järjestelmän käyttöön on vielä vähänlaisesti, mutta projektin nettisivuilta löytyy esimerkkipelejä. Näköjään FlexibleRulesilla on rakenneltu tietokoneversio yksinkertaisimpien esimerkkipelien lisäksi myös Himalayasta, siihen ei valitettavasti kuitenkaan pääse tutustumaan tarkemmin.

Javalla toteutetun FlexibleRules-ympäristön voi ladata projektin sivuilta. Se toimii Linuxissa ja Windowsissa, OS X:n kanssa on jotain ongelmia. Tutkimuspuolesta kiinnostuneet löytävät myös artikkeliviitteitä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *