Kategoriat
Uutiset

Siirtolapuutarhapelit la 26.9.2009

Suomalais-puolalainen taiteilija- ja graafikkoryhmä on kehittänyt siirtolapuutarha-aiheisen lautapelin, joka perustuu Carcassonneen. Luostarien ja kaupunkien sijaan pelissä kootaan siirtolapuutarhapalstoja, saunoja ja katuja. “Pelaamalla voi kehittää siirtolapuutarhapalstan hankkimiseen ja ylläpitämiseen liittyviä strategisia kykyjään!”, kerrotaan.

Pelin nettisivuilla kerrotaan, että “peli korostaa lähiruoan tuotannon ja vihreiden virkistyskeitaiden tärkeyttä kaupunkilaisten hyvinvoinnille. Peli on viihdyttävä, mutta sen tarkoituksena on ennen kaikkea synnyttää keskustelua pelin lomassa. Siirtolapuutarhapeli on myös opettavainen, sillä sen logiikka perustuu vahvasti tosielämään. Pelin vetäjät voivat pelin kautta ottaa esiin erilaisia aiheeseen liittyviä teemoja, lähiruoan tuottamisen mahdollisuuksista siirtolapuutarhojen tulevaisuuteen.”

Luonnos Siirtolapuutarhapelistä. Kuva: Wojtek Mejor
Luonnos Siirtolapuutarhapelistä. Kuva: Wojtek Mejor

Peliä on ideoitu Dodo ry:n ja Lasten ja nuorten puutarhayhdistys ry:n kanssa. Pelin on suunnitellut ja toteuttanut Andrew Paterson yhdessä Lotta Kaupin, Natalia Kulkan, Wojtek Mejorin ja Simo Haanpään kanssa.

Peliä pääsee kokeilemaan Dodo ry:n järjestämässä Megapolis 2024 — Hyvän ruoan kaupunki -tapahtumassa Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla lauantaina 26.9.2009 klo 11-04. Sen jälkeen pelin tiedostot tulevat jakoon nettiin, joten kaikki voivat tehdä oman pelinsä. Tiedostot löydät 26.9. jälkeen Siirtolapuutarhapelit-sivulta

Lisätietoja: Siirtolapuutarhapelit

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *