Kategoriat
Artikkelit

Kerää kansallispuku!

Kerää kansallispuku! on opettavainen lautapeli, joka esittelee suomalaista kansallispukukulttuuria helposti omaksuttavan pelin muodossa. Pelaajat kiertävät lautaa noppaa heittäen ja yrittävät koota itselleen kokonaisen kansallispukusetin.

Kerää kansallispuku! on Soja Murton (Kansallispuku.com) luoma lautapeli, jonka tarkoitus on tehdä kansallispukuja tutuiksi. Peli esittelee kymmenen erilaista kansallispukua.

Pelin kulku

Säännöiltään Kerää kansallispuku! on erittäin suoraviivainen heitä-ja-liiku-tyyppinen peli, jossa kierretään pelilautaa keräten kansallispukukortteja. Jokainen puku koostuu viidestä osasta ja tavoitteena on saada kokoon täydellinen puku. Se, joka onnistuu tässä tehtävässä ensimmäisenä, voittaa pelin.

Laudalla on neljänlaisia ruutuja: yhdessä saa ottaa kortin pakasta, toisessa vaihdetaan korttia toisen pelaajan kanssa ottamalla haluttu kortti ja antamalla tilalle toinen, kolmannessa saa ottaa jokerikortin ja neljännessä menettää vuoron. Suurin osa ruuduista antaa kortteja, eikä kortteja voi menettää, mikä varmistaa sen, että peli etenee varmasti loppuun ennen pitkää.

Pelin säännöt ovat yksinkertaiset ja voittaminen on pitkälti tuurista kiinni. Tämä on tässä yhteydessä hyvä asia, kun pelin varsinainen tavoite on muualla kuin ainutlaatuisen pelikokemuksen tarjoamisessa. Kansallispukuihin tutustuminen ei jää pelin oppimiskynnyksestä kiinni.Kerää kansallispuku -pelilauta

Pelin osat

Peli on painettu Latviassa ja on laadultaan ihan hyvä. Pelin kirjasinvalinta olisi voinut olla helppolukuisempi ja hieman epäilen korttien materiaalin kestävyyttä, mutta korttien kuvitus on selkeää, tyylikästä ja tuo kansallispuvut hyvin esille. Pelaajien nappulat ovat myös tyylikkäät ja tavanomaisesta poikkeavat.

Kerää kansallispuku! ei pelinä suuremmin sykähdytä, mutta tarjoaa hauskan ja helpon tavan tehdä kansallispukuja tunnetuksi pelin ohessa.

Peliä voi ostaa suoraan valmistajalta.

Kaksi esimerkkipukua.
Kaksi pukusettiä pelistä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *