Kategoriat
Kirjat

Tarotista texas hold’emiin

Tarotista texas hold’emiin käy läpi korttipelien 600-vuotista historiaa ja esittelee huolella valikoidun joukon kiinnostavia korttipelejä, joista useimpia ei ole tähän mennessä nähty suomalaisissa korttipelikirjoissa. Myös suomalainen kirjoja vältellyt peliperinne pääsee esille.

Tarotista texas hold'emiin -kirjan kansiErityishuomiota saavat tarot-pelit. 1400-luvulla syntyneet tarotit ovat tärkeä osa eurooppalaista korttipeliperinnettä, mutta nykyään ne ovat jo uhanalaisia. Teoksessa esitellään niin perinteisiä italialaisia tarot-pelejä kuin pelityypin uudempiakin edustajia.

Sääntöjen lisäksi teos esittelee pelikorttien kehitystä ja korttipelien sukulinjoja historiallisista peleistä aina uusimpiin kaupallisiin korttipeleihin. Sääntövalikoima tarjoilee monipuolisen annoksen erityisesti keskieurooppalaista korttipeliperinnettä. Mukana on monenlaisia pelejä helpoista erittäin haastaviin.

Kirja maksaa 49 euroa, se on kovakantinen, nelivärinen ja 238-sivuinen.

Päivitys 30.9.2021: Kirjan painos on loppu. Kirjaa saattaa vielä löytää antikvariaateista.

Arvosteluja

Lautapelisuomi-podcastin jaksossa 14.4. on haastatteluni ja arvostelu kirjasta: “Kaikenkaikkiaan arvostelu on erittäin positiivinen sillä kyseessä on mainio kirja. 4,5/5 tähteä irtoaa tässä tapauksessa ilman kummempia mukinoita.”

Pelien apulappuja

Näiden ohjelappujen avulla pääset uuden pelin käänteisiin sisälle nopeammin, kun kaikenlaista informaatiota ei tarvitse muistaa tai hakea hankalasti kirjasta kesken pelin.

Pelikorttikauppoja

R. Somerville Playing Cards tarjoaa sekavassa kaupassaan tähän asti löytämistäni laajimman valikoiman erilaisia pelikortteja.

Italialainen ALIDA Store sisältää hyvän valikoiman italialaisia paikallispakkoja ja tarot-pakkoja.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Tarotista texas hold’emiin”

Hei Mikko. Tuo Somervillen kauppa on ilmeisesti lopettanut toimintansa? Onko uusia suosituksia kauppojen suhteen?

Osaisitko suositella suoraan jotain Tarot-pakkoja, kun tuolla Alidan sivuillakin niitä näyttää olevan noin ziljoona erilaista. Onko niissä muuta eroja kuin kuvitus, jos puhutaan vaikka siitä 78 kortin pakasta? Hinta näyttää vaihtelevan kovastikin.

Joo, Somerville lopetti. Uusia suosituksia ei oikein ole, en ole sittemmin ostanut kortteja mistään… Mutta nykyään ei onneksi tarvitsekaan mennä paikallista palvelevaa pelikauppaa edemmäs, eli Lautapelit.fi:n valikoimista löytyy oivallinen 78 kortin tarotpakka. Toi on Piatnikin laatua ja hyvä ja helppokäyttöinen peruspakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *