Kategoriat
Videot ja podcastit

Kesälomakorttipelit-video

Tuomo Pekkasen uusin video on neljän videon pläjäys kesälomalle sopivista korttipeleistä. Alkuun esitellään kolme tunnettua korttipeliä: Uno, Skip-Bo ja Scrabble-korttipeli, sen jälkeen vuorossa on yhteenvetoa ja lisää ehdotuksia kesälomalle sopivista korttipeleistä. Video on jaettu käytännön syistä ja BoardGameGeekin rajoituksista johtuen neljään osaan, yhteensä osilla on kestoa kymmenisen minuuttia.

Skip-Bo

Scrabble

Yhteenveto

Viimeisessä videossa Tuomo suosittelee perinteisiä korttipelejä. Niiden sääntöjä löydät muun muassa Korttipelioppaasta ja 150 korttipeliä -kirjasta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

5 vastausta aiheeseen “Kesälomakorttipelit-video”

Mainioita videoita jälleen kerran ja olen vielä aivan samaa mieltäkin parhaasta kesämökkipelistä eli tavallisesta pakasta kortteja. Korttipelikirjalla ja parilla pakalla kortteja on viihdytetty perhettä ja kavereita mökillä ja matkoilla useat kerrat.

Yllättävää, että Skip-Boa suositellaan kahdelle. Minusta se(kin) vaatii vähän enemmän pelaajia, jolloin on todennäköisempää, että jollain pelaajalla on sopivia kortteja keskipakkoihin. Kaksinpelissä homma vähän jumittaa. Tämä muistikuva tosin on jo muutaman vuoden ikäinen!

Oikeastaan tarkoitin että se on ainakin Unoa parempi kaksinpelinä… En kyllä itse muista kokeneeni kovin pahoja jumeja kaksinpelissä ainakaan omissa peleissä. Mutta nämähän ovat pitkälti mielipidekysymyksiä :)

‘Crazy old fish war’ on myös ihan hauska “UNO” tyylinen peli, jossa piristävänä osana on pyyntö/haaste, jollei oma kortti sovi. Samoin mustekala-kortti (saa päättää värin, mutta joutuu nostamaan 5 korttia sen jälkeen) on hyvä piriste, sillä tuon voi joutua laittamaan itsekin, jollei kortit sovi. Eipä tämäkään kummoinen kaksinpelinä ole, eikä tässä ole säännöissä pistelaskua vaan muistaakseni eniten voittoja kerännyt viidestä erästä voittaa pelin.

Skib-Bo ja UNO taitavat kyllä olla pelejä, jotka löytyvät lähes jokaisesta kodista, eikä kyseinen peli tällä periaatteella ei sovi tähän. UNO:on jo hieman kyllästyneenä mukavaa vaihtelua lasten kanssa pelatessa ja vaikka en ihan ovh:ta (suurin piirtein sama kuin UNO:n hinta) tästä maksaisi, ainakin ale-laarin 2e hintaan hyvä ostos, johon en vielä ole kyllästynyt.

Perinteistä korttipakkaa ei tosiaan voi voittaa millään yksittäisellä pelillä. Mukavat videot kaikin puolin.

Huomauttaisin, että UNO -korteilla voi pelata ihan kaikkia niitä samoja pelejä, kuin ns. pokerikorteillakin. UNOsta kun ottaa puolet korteista (eikä mustia mukaan), niin kas niitähän on saman verran kuin korttipakan kortteja. Itse olenkin UNOilla pelannut, vaikka kuinka montaa eri korttipeliä, joten siinä mielessä UNOt ovat ihan hyvä ostos. Varsinkin kun niitä saa Siwasta 6-7€ hinnalla ainakin, kun viimeksi katsoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *