Kategoriat
Uutiset

Uluru ilmestyy suomeksi kesällä

Ulurun kansiUbongo on menestynyt hienosti, joten ei kai ole ihme, että muutkin iskevät samoille markkinoille. Uluru on tanskalaisen Lauge Luchaun suunnittelema ja Kosmoksen julkaisema kehuja kerännyt uutuus, jossa pelaajien on sommiteltava Ulurun unilintuja paikoilleen niin, että kaikki ovat tyytyväisiä. Teema on suunnilleen yhtä vakuuttava kuin Ubongossa.

Uluru on samantyylinen rakenteeltaan kuin Ubongo — kaikki ratkaisevat tehtävää yhtä aikaa — mutta nyt ei voita nopein, vaan kaikilla on tietty aika ratkoa tehtävää ja tavoitteena välttyä miinuksilta.

Tehtävänä ei ole tällä kertaa tilan täyttämistä palikoilla, vaan päällekkäisten ja mahdollisesti ristiriitaisten vaatimusten setvimistä optimaalisella tavalla. Jos punainen haluaa nurkkaan, sininen punaisen viereen, valkoinen sinistä vastapäätä, keltainen samaan paikkaan kuin sininen, vihreä jonnekin muualle kuin punainen ja ruskea menee minne tahansa, miten setti pitää rakentaa niin että mahdollisimman moni on tyytyväinen?

Competo julkaisee Ulurun pohjoismaisen laitoksen, peli ilmestyy kauppoihin heinä-elokuussa.

Pelikuva Ulurusta
Pelilaudalle on pelattu kortit, jotka näyttävät miten lintuja kuvaavat nappulat on pelattava omalle laudalle. Tiimalasi juoksee... Kuva: Kosmos
close

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *