Kategoriat
Videot ja podcastit

Monopoli-esittelyvideo

Tuomo Pekkanen pureutuu elokuun videossa todelliseen klassikkoon, kun vuoron saa Monopoli. Kaikkihan Monopolin tuntevat? Vaan harvatpa ovat pelanneet peliä oikein, sillä maan tapa on pelata Monopolia ties millä kotisäännöillä, joille yhteistä on vain se, että ne pidentävät ja huonontavat peliä. Tätä videota varten Tuomo pelasi Monopolia viidentoista vuoden tauon jälkeen aikuisten kesken ja ihan oikeilla säännöillä!

Yllättäen peli ei sittenkään kolahtanut. Olemme Lautapelioppaan toimituksessa vakaasti samaa mieltä: maailmassa on paljon parempiakin pelejä kuin Monopoli, kuten vaikkapa se Tuomon mainitsema Power Grid, josta löytyy myös Tuomon video.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

2 vastausta aiheeseen “Monopoli-esittelyvideo”

Itse olen aina saanut Monopolysta kivat sävärit. Onhan siinä tuurilla aika iso osa, mutta muutamilla jipoilla saa todennäköisyyttä käännettyä itsensä hyväksi. Oikeakin talouselämä ja kapitalismi (varsinkin osakemarkkinat) ovat tuuripeliä, joita voi manipuloida tiettyyn pisteeseen saakka. Siinä mielessä Monopoly on oikein onnistunut simulaatio.

Ja niin, on syytä muistaa myös, että suurin osa pelistä käydään pelilaudan ulkopuolella! Tämä tuo hommaan jo reilusti enemmän syvyyttä. Väitänkin, että Monopolya täytyy osata pelata, jotta siitä voi pitää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.