Kategoriat
Uutiset

Carcassonnen MM-kisat 2010

Sunnuntaina 24.10.2010 pelattiin viidennet Carcassonnen MM-kisat. Aikaisemmasta poiketen kisoja ei pelattu Essenin messuilla, vaan lähistöllä Hernessä arkeologisessa museossa keskiaikaisen linnan jäljennöksessä. Suomea kisoissa edusti Ville Qvist.

Ville sijoittui kisassa kuudenneksi kolmella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Villen ei tarvitse hävetä tulostaan, sillä tappiot tulivat kahta parasta pelaajaa vastaan ja tasapeli alkusarjan kolmosta vastaan.

Alkusarjan kakkoseksi tuli Saksan Ralph Querfurth, joka voitti finaalissa tsekkiläisen Martin Mojzisin. Querfurthille MM-voitto oli neljäs putkeen, joten mies on todella suvereeni Carcassonne-mestari.

Kiinnostuneille Lautapeliseuran foorumilta löytyy Villen turnausraportti, jonka perässä on mielenkiintoista keskustelua Carcassonnen pelaamisesta MM-tasolla. Ilmeisesti kohtuuhyvällä tasolla pelaaminen onnistuu jo varsin pienellä harjoittelulla, mutta jos tosissaan haluaa taistella MM-tittelistä, pelatut ja jäljellä olevat laatat on muistettava ulkoa. Siitä vain opettelemaan!

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.