Kategoriat
Uutiset

Essenin messujen hitit 2010

Essenin messujen kuumimpia uutuuksia mitataan parillakin listalla. Se perinteinen on saksalainen Fairplay-lista ja uudempaa suuntaa edustaa BoardGameGeekin GeekBuzz-palvelu. Molemmat perustuvat messuilla käyneiden pelaajien arvioihin.

Fairplayn listan tulokset näyttivät sunnuntai-iltana tältä 20 parhaan pelin osalta. Listalla ovat mukana vain pelit, jotka ovat saaneet vähintään 30 ääntä.

  1. 7 Wonders
  2. Troyes
  3. Navegador
  4. Age of Industry
  5. Olympus
  6. First Train to Nürnberg
  7. Key West
  8. Vinhos
  9. Florenza
  10. Habemus Papam 1655
  11. Grand Cru
  12. Bangkok Klongs
  13. Merkator
  14. Asara
  15. Luna
  16. Die Minen von Zavandor
  17. Stich-Meister
  18. 20. Century
  19. Thunderstone
  20. Firenze

Tarkempia tuloksia, mm. pelien äänimäärät ja pistearvot, löydät Fairplay Onlinesta.

BoardGameGeekin GeekBuzz-lista näyttää aivan erilaiselta. Sitä kannattaa tarkastella BoardGameGeekissä. Suomalaisittain hienoa on Timo Multamäen The Phantom Leaguen erinomainen menestys, vieläpä vilkkaimmalla listalla (jonka kärjessä on tosin varsin vähänlaisesti arvioita keränneitä pelejä). Ruotsalainen Genesis (aiheena Phil Collinsin sijasta maailman luominen) on myös GeekBuzz-listan menestysnimiä, samoin Fresko ja Dixit 2.

Lautapeliseuran foorumilta löytyy Essen-asiaa ennakkoketjusta, jossa on paljon hyödyllistä tietoa uutuuspeleistä ja loppupäässä myös messufiiliksiä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *