Kategoriat
Uutiset

Competon Vuoden peli -ehdokkaat

CompetoCompeto osallistuu tänä vuonna Vuoden peli -kisoihin seuraavanlaisella kokoonpanolla:

Lastenpelit:

Perhepelit:

Aikuisten pelit:

Snap! on listan ainoa uusi tuttavuus. Kyseessä on Rüdiger Dornin näppäilypeli, eräänlainen köyhän miehen Crokinole. Pelaajat suorittavat tehtäväkortteja näppäilemällä kiekkoaan laudalla, yrittäen osua tiettyihin kohteisiin. Vaikeuksia tuottavat esteet ja toiset pelaajat. Vaikuttaa hilpeältä.

Voisin kuvitella, että tällaisella listalla finaalipaikkoja saa ja mahdollisesti voittojakin. Lastenpelisarjassa Maaginen labyrintti on ehdokkaista vahvempi, perhepeleistä kaikilla kolmella on hyvät mahdollisuudet. Aikuisten peleistä Genoa on luultavasti liian raskas pärjätäkseen, Tori ja Toscana sen sijaan voivat menestyäkin.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Competon Vuoden peli -ehdokkaat”

Eittämättä mielenkiintoinen lista pelejä.

Lastenpelit ovat aina kategoria, jossa yllätykset ovat mahdollisia. Lapset arvioivat mieleisensä pelit hiukan erilaisin kriteerein kuin me “lautapelikriitikot” ja siksi voittaja ja finalistit saattavat olla kovastikin outoja ilmestyksiä.

Fauna on kyllä sen verran nerokas peli, että sen soisi menestyvän omassa sarjassaan. Mielestäni se olisi paras vaihtoehto viime vuoden Spiel des Jahresin voittajaksi, koska peli on erinomainen perhepeli (Dominion on erinomainen peli mutta ei välttämättä ihan kaikille perheille).

Aikuisten sarjassa puolestaan suositaan tietenkin suomalaista ja vaikka Genoakin on ihan pätevä peli, niin kyllä toivoisin suomalaisten julkaisujen menestyvän. Niin Tori kuin Toscana ovat molemmat oikein mainioita pelejä.

Lastenpelien voittajaahan eivät valitse lapset, vaan lastentarhanopettajat. Veikkaan, että Alfred on vähän liian vaativa ja mutkikas voidakseen pärjätä lastenpelikategoriassa.

Eikös se lastenpeliraadin muodosta lapset, jotka pelaavat pelejä ja opettajat, jotka päättelevät, mistä lapset eniten pitävät? Näin ainakin teoriassa.

Mutta on se Alfred silti aika vaikea lapsille. Ei se ole meinaan ihan helppo edes ammatikseen tällaisia asioita (kulmat, peilaukset jne.) pohtivalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *