Zooloretto

Zooloretto on sukua Colorettolle. Peli perustuu samanlaiselle keräilyidealle, mutta pelissä on enemmän teemaa ja väriä. Hauska eläintarhateema viehättää varmasti monia. Aivan yhtä helppo ja nopea kuin Coloretto Zooloretto ei ole, mutta siltikin varsin leppoisa peli. Kelpo peli kaikin puolin, siitä todistaa jo vuoden 2007 Spiel des Jahres -palkinto, joka Zoolorettolle myönnettiin.

Pelin idea

Zooloretton kansiPelaajilla on eläintarha, joissa on kolme aitausta. Kuhunkin aitaukseen pitää saada kerättyä mahdollisimman paljon yhtä eläinlajia. Lisäksi eläintarhoihin tarvitaan ruokakojuja.

Eläimet ja kojut tulevat tarhoihin kuljetusrekoissa. Vuorollaan pelaaja voi joko lisätä yhden laatan yhteen rekkaan tai ottaa yhden rekan sisällön omaan eläintarhaansa — tämä perusmekaniikka on sama kuin Colorettossa.

Pelin lopussa pisteitä kertyy eläimistä, riippuen siitä kuinka täyteen aitaukset on saanut. Kojut tuottavat myös pisteitä. Eläimet, jotka eivät ole mahtuneet aitauksiin ja kojut, joille ei ole tilaa eläintarhassa, vähentävät pelaajan pisteitä.

Hauskaa rakentelua

Perusidea Zoolorettossa on siis sama kuin Colorettossa: kerää mahdollisimman paljon tiettyjä lajeja ja vältä muita. Peli on kuitenkin monipuolisempi. Pelaajilla on rahaa, joilla voi parantaa tilannettaan. Pelaajat voivat laajentaa eläintarhaa, siirrellä eläimiä paikasta toiseen, poistaa ylimääräisiä eläimiä ja niin edelleen. Hauskasti sijoittamalla sopivan uros- ja naaraseläimen samaan aitaukseen pelaaja saa tarhaansa poikasen.

Zooloretto on värikäs koko perheen peli, joka laajentaa Coloretton ideaa hauskalla tavalla. Pelissä on edelleen mukana samat pienet haasteet, jotka tekevät Colorettosta viehättävän ja kestävän suosikin. Coloretton ytimekkyyttä ja napakkuutta Zooloretto ei aivan tavoita, joten en usko Zooloreton saavuttavan samaa kestosuosiota, mutta toisaalta eläintarhateema voittaa pelille varmasti uusiakin ystäviä.

Lisäosat

Zoolorettoa on laajennettu erilaisilla pienoislisäosilla, joita löytyy muun muassa Michael Schachtin Zooloretto-sivuilta. Virallisiakin jatko-osia on. Vesieläinaiheinen Aquaretto toimii itsekseenkin, mutta myös yhdessä Zooloretton kanssa. Zooloretto XXL ja Zooloretto Exotic ovat laajennoksia. XXL tuo lisäjuttuja sekä Zoolorettoon että Aquarettoon, Exotic laajentaa vain Zoolorettoa.

Suunnittelija:
Julkaisija: Abacus, Lautapelit.fi, Rio Grande Games
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 2-5
Pituus: 45 min

Luokat: , , , ,

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Zooloretto

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:106
Aito keskiarvo:3.48
Tasoitettu keskiarvo:3.48
  • 0: 0
  • 1: 1
  • 2: 7
  • 3: 40
  • 4: 56
  • 5: 2

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.