Kategoriat
Uutiset

Off Topic, korttipeli verkkokeskusteluista

Off Topic -pelin kansi

Off Topic on Turun yliopiston digitaalisen kulttuurin oppiaineessa kehitetty, internetin keskustelukulttuureja tutuksi tekevä ja analysoiva korttipeli, jossa menestyy pysymällä roolissaan ja keksimällä parhaat argumentit. Säännöt ovat sovellettavissa monenlaisiin pelitilanteisiin.

Tutkijoiden ja opiskelijoiden kehittämässä pelissä pelaajat jatkavat oikeista verkkokeskusteluista poimittuja aiheita omilla puheenvuoroillaan, jotka perustuvat pelaajien saamiin pelikortteihin. Korttien aiheet on otettu verkkokeskustelujen kliseistä. Pelistä löytyvät natsikortti, nykyajan nuoret -kortti, talvisotakortti, ”kehä III:n sisällä” -kortti ja kymmeniä muita. Erikoiskorteilla on mahdollista ilmiantaa kanssapelaajia keskustelun kuvitteelliselle valvojalle sekä häiritä keskusteluja pitkillä vuodatuksilla ja tölvimisellä.

Helposti omaksuttava korttipeli opettaa verkkokeskustelujen perusperiaatteita sekä puhe- ja väittelytaitoa. Peliä on mahdollista käyttää kouluissa osana äidinkielen, yhteiskunnallisten aineiden ja mediakasvatuksen opetusta, mutta se sopii myös viihtymiseen ja ajanvietteeseen opetuksen ulkopuolella.

Pelin nettisivut. Off Topic Facebookissa. Juttu Porin kaupungin uutisissa.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *