Kategoriat
Uutiset

Africana tulee Lautapelit.fi:ltä

Africanan kansiLautapelit.fi julkaisee Africanan kevään 2012 aikana. Tämä Michael Schachtin peli on samaa sukua kuin aikaisempi Valdora, tosin pelimekaanisesti peleillä ei ole juurikaan yhteistä – molemmissa on samanlainen “kirja”, josta voi selailla itselleen haluamiaan kortteja. Africana on melko kevyt perhe- ja aikuisten peli, jossa matkustetaan ympäri Afrikkaa suorittaen tutkimusmatkoja ja keräten arvokkaita taide-esineitä.

Pelissä on pitkälti kyse tehokkuudesta: toimintoja voi tehdä vuorolla niin paljon kuin resurssit antavat myöten (esimerkiksi tärkeitä seikkailukortteja voi ostaa niin monta kuin haluaa, kunhan rahaa riittää), joten fiksu pelaaja suunnittelee asiansa niin, että saa samalla vuorolla tehtyä mahdollisimman paljon. Lopputuloksena on mielenkiintoinen, sääntöjen lukemisen perusteella melko taktisen oloinen peli.

Pelin ikäsuositus on 8+, pelaajia mahtuu 2–4 ja yksi peli kestää noin tunnin. Hintaa pelille tulee 35 euroa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.