Kategoriat
Uutiset

Uusia tulokkaita parhaiden pelien listalle

Parhaat lautapelit -listalle on ilmestynyt koko joukko uusia pelejä. Näistä peleistä ei ole linkkejä arvosteluun, sillä niitä ei ole vielä arvosteltu Lautapelioppaassa. Järjestelmä poimii jatkossa BoardGameGeekissä pelejä arvioineiden listoilta kaikkie pelien arvostelut, ei vain niitä, joista on arvostelu Lautapelioppaassa. Näin parhaat pelit -listasta saadaan kattavampi ja edustavampi näkymä suomalaisten lautapelaajien mieltymyksiin.

Hyvin lista on tähän asti toiminut, aivan huipulla olevista peleistä ei ole arvostelematta kuin Le Havre ja 50 parhaan pelin joukossakin vain muutama peli. Race for the Galaxyn Gathering Storm -lisäosakin on listalla, mutta en vielä tiedä, jätänkö sen sinne vai poistanko ainakin tällaiset pienemmät lisäosat listoilta. Mielipiteitä otetaan vastaan. Selvää joka tapauksessa on, että listan kärkeen nousevista peleistä tehdään tai hankitaan arvostelut ehdottomasti.

Muutos on mielestäni muuten varsin toimiva, sillä nyt lista on helppotajuisempi vähemmän pelanneille, kun siellä on vielä enemmän tuttuja klassikoita. Näitä klassikoita on ollut tarkoitukseni arvostella Lautapelioppaaseenkin, mutta ne eivät ole olleet aivan prioriteettilistan kärjessä. Nyt selviää, että esimerkiksi Monopoly on toiseksi huonoin peli heti Kimblen jälkeen ja että shakki koetaan varsin keskinkertaiseksi kolmen tähden peliksi, jonka paikka on jossain sijalla 440.

Nyt on siis entistä enemmän syytä lisäillä BoardGameGeek-arvostelunsa Lautapelioppaaseen, jos ei sitä ole vielä tehnyt. Se on helppoa: riittää, että rekisteröidyt käyttäjäksi (lomake löytyy joka sivun sivupalkista) ja käyt sitten tällä sivulla ilmoittamassa Geek-tunnuksesi. Muuta ei tarvitse tehdä, muutokset päivittyvät jatkossa automaattisesti.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Uusia tulokkaita parhaiden pelien listalle”

Mun mielestäni lisäosatkin (pienehkötkin) voisivat olla erikseen listalla. Sijoitus jo varmaan kertoo jotain lisäosan tasosta. Luonnollisesti myös arvostelu/esittely lisäosista olisi paikallaan.

Toisaalta lisärit voivat myös hieman vääristää listaa. Lisäosat kuitenkin ratsastavat osaksi pääpelin suosiolla ja jos vaikka kahdella suositulla pelillä on kummallakin vaikka kaks lisäriä (esim. dominion ja race for the galaxy) voi käydä niin että ne vievät kärkipaikoilta kuusi sijaa vaikka pelejä olis vain tuo kaksi.

Sepä se juuri on lisäosien ongelma. Pitäisi ehkä olla kaksi listaa, lisäosilla ja ilman, mutta siinäkin on oma vaivansa, etenkin kun tällä hetkellä noihin Geekistä tuleviin peleihin ei voi merkitä, ovatko ne lisäosia vai eivät.

Tällä hetkellä lisäosat eivät näytä juhlivan. Race for the Galaxyn lisäosat ehkä, mutta esimerkiksi Power Gridin lisäosien arviot eivät ole sellaisia, joilla noustaisiin aivan listan kärkeen.

Lisärit pitäisi tietenkin arvostella nk. lisäri-asteikolla. Joskus voi tietty olla vaikeaa olla objektiivinen… Ehkäpä oma lista (pelkille) lisäosille ja päälistalla pelkät peruspelit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *