Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: Vuosi 2015

Tällä videolla vilkaistaan vuoden 2015 suuntaan. Hyvän pelivuoden kohokohtiin kuuluu ehdottomasti saamani Kultainen lohikäärme -palkinto. Vuoden pelatuimpia pelejä olivat Love Letter, Super Rhino ja Dale of Merchants. Dale of Merchants nousee myös vuoden kovimmaksi uutuudeksi, sen verran vetävästä pelistä oli kyse. Vuoden hiipuja -tittelin puolestaan nappaa Machi Koro, joka ei kerännyt pelikertoja läheskään vuoden 2014 lukemien verran.

Vuoden ilmiöistä on mainittavat laadukkaat seurapelit: Concept, Codenames ja Spyfall olivat poikkeuksellisen laadukasta tavaraa. Toisena ilmiönä oli Uwe Rosenbergin nouseminen aivan suosikkisuunnittelijoideni joukkoon monien uusien testattujen ja hyväksi havaittujen pelien myötä.

Vuosi 2016 antaa odottaa hyvää: luvassa on Dale of Merchants 2 ja uusi raskas Uwe Rosenbergin peli, Ein Fest für Odin.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

2 vastausta aiheeseen “Lautapelituubi: Vuosi 2015”

Ja kiitos videoista, arvosteluista ja koko sivustosta.

Tästä videosta tarttui tuo sama huomio kuin minulla. Uwe Rosenbergin nousu suosioon.

Aikoinaan Agricola sai minut hiukan vieroksumaan äijän pelejä (hiki päässä se ruokavääntö), sittemmin pelattiin paljonkin Bohnanzaa mutta ei siitä mitään kestohittiä tullut. Mutta tuo Patchwork ja sen minimalistinen eleganssi ja balanssi tekivät syvän vaikutuksen. Nyt pöydälle on päässyt lyhyessä ajassa Fields of Arle sekä Caverna ja kummatkin olleet todella positiivisia kokemuksia. Oisko seuraava Glass road?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *