Kategoriat
Uutiset

Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2015

Esittelyssä Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit vuonna 2015, jaoteltuina perinteiseen tapaan kaikkeen myyntiin, erikoisliikkeissä myytäviin ja Lautapelit.fi:n myymiin englanninkielisiin.

Lautapelit.fi on julkaissut taas perinteiseen tapaansa viime vuoden myydyimmät pelit (katso 201420132012201120102009 ja 2008). Listoja on kolme, sen mukaan miten laajasti pelejä on ollut saatavilla.

Yleisessä sarjassa ovat pelit, jotka ovat myynnissä Lautapelit.fi:ssä ja kaikissa muissakin myyntipaikoissa:

 1. Port Royal
 2. Splendor
 3. Battle Sheep
 4. Carcassonne (2004 + 2015)
 5. Bohnanza
 6. Dixit
 7. Love Letter
 8. Nations – The Dice Game
 9. 7 Wonders
 10. Eclipse

Listalla on enimmäkseen tuttuja pelejä, viime vuoteen verrattuna muutosta on tullut vähänlaisesti. Vuoden peli -voittaja Port Royal nousi tyhjästä ykköseksi ja Nations – The Dice Game pääsi myös listalle. Camel Cup putosi listalta pois. Carcassonne on listan ainoa yksikielinen peli, jonka myynti tulee vain Suomesta.

Sitten vain erikoisliikkeissä myytävät pelit:

 1. Dobble
 2. Mysterium
 3. 6 Nimmt!+
 4. Dixit Odyssey
 5. Power Grid
 6. Coloretto+
 7. Mondo (2. laitos)
 8. Pandemia
 9. Saboteur+
 10. Madeira

Dobble pitää pintansa, mutta aivan loppuvuodesta ilmestynyt Mysterium kiilasi hienosti kakkoseksi. Vanhojen tuttujen pelien plussaversiot nousivat listalle, samoin tarjousmyynnin siivittämä Madeira.

Myydyimmät englanninkieliset pelit:

 1. 7 Wonders Duel
 2. Bang!
 3. Coup
 4. Guillotine
 5. Ticket to Ride Nordic
 6. Resistance
 7. Smallworld
 8. Hanabi
 9. Jungle Speed
 10. Munchkin

Tältä listalta on jätetty pois M.U.L.E., Eclipse ja Nations. Listaltahan on perinteisesti julkaistu suomeksi aina jotain, eikä tänä vuonnakaan tehdä poikkeusta. Nyt ei tosin tarvitse arvuutella, sillä tiedossa on jo, että 7 Wonders: Duel ilmestyy kevään aikana suomeksi.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Yksi vastaus aiheeseen “Lautapelit.fi:n myydyimmät pelit 2015”

Hauska nähdä Madeira top10:ssä. Tosin taitaa listasijoitus tulla “kuumuuden” sijaan pitkälti siitä syystä, että peli on lähes jatkuvasti väh. -50% alennuksessa. Mutta eipä siinä, hyvä että on löytänyt pelaajien kassiin. Kuitenkin kelpo perhepeli kyseessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *