Kategoriat
Videot ja podcastit

Lautapelituubi: Top-5 pakanrakennuspelit

Uusimman Lautapelituubi-videon aiheena on pakanrakennuspelit. Top-5-listalle pääsivät:

5. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring: Deckbuilding Game
4. Trains
3. Star Realms
2. Dominion
1. Dale of Merchants

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

5 vastausta aiheeseen “Lautapelituubi: Top-5 pakanrakennuspelit”

Kiitos hurjasti Dale of Merchantsin tuomisesta mukaan listaan! Hienoa kuulla, että pelistä nautitaan. Jos kaikki menee nappiin, ilmestyy peli vielä tämän vuoden puolella valikoituihin lautapelikauppoihin verkkokauppamme lisäksi.

Seuran foorumilla kävimmekin jo keskustelua pelistä nimeltä Rokoko, jossa pakarakentelu on yksi käytetyistä mekanismeista täysikokoisessa lautapelissä. Pelissähän pakka edustaa jokaisen omaa työporukkaa, joka puolestaan koostuu kolmesta erityyppisestä työläisestä, joista jokaisella on käytössään erilainen setti toimintoja; Mestari saa tehdä mitä vaan, kun taas oppipojan toiminnot ovat rajoitetummat. Lisäksi lähes jokainen työläinen antaa perustoiminnon lisäksi vielä bonustoiminnon, jotka vaihtelevat mukavasti.

Joka kierros pakasta VALITAAN kolme korttia käytettäväksi kierroksella ja yhden tai useamman heistä voi laittaa värväämään uusia työläisiä mukaan remmiin. Tässähän saa mainitsemasi Dale of Merchantisin tapaan ostetut kortit heti käyttöön, joten vuorolla voi saada useampia toimintoja, tosin siinä palaa aina siihen värväykseen toimintoja. Mutta kortit kuitenkin tuottavat lähes aina sen bonustoiminnon, joten on siitäkin jotain etua. Lisäksi jotkut työläiset tuottavat pelin lopussa sitä enemmän pisteitä mitä olet saanut työläisiä pakkaasi.

Kierroksen päätyttyä laitat käytetyt kortit poistopakkaan ja valitset nostopakasta uudet. Jos nostopakkaa loppuu, otat kaikki jäljellä olevat, sekoitat poistopakan ja valitset puuttuvat kortit.

Heh, niin syvällä sitä on tuossa nosta-kortit-randomilla, että sitä käskee sekoittamaan vaikkei olisi tarvis. Ja kyllä siinä monesti käy niin, että niitä alkaa aina sekoittamaan ihan vaistomaisesti! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *