Bang!

Italialaiset ja western ovat luotettava yhdistelmä. Bang! jatkaa spagettiwesternien jalanjäljissä luoden jännittävää villin lännen tunnelmaa, jossa revolverit paukkuvat ja sheriffi kohtaa lainsuojattomat. Werewolf– tai mafia-pelille sukua oleva tulitaistelu on mainio seurapeli.

Pelin idea

Bang!:n kansiYksi pelaajista on sheriffi. Sheriffillä on apulaisia, jotka ovat sheriffin puolella ja jahtaavat lainsuojattomia. Lainsuojattomat yrittävät ampua sheriffin ja luopio yrittää olla viimeinen henkiinjäänyt. Mutkia matkaan saadaan sillä, että vain sheriffin henkilöllisyys on selvillä pelin alkaessa ja muiden identiteetti selviää vasta kun ruumista tutkitaan jälkeenpäin.

Pelaajat käyttävät erilaisia kortteja, jotka auttavat tulitaistelussa. Joka vuoro pelaaja voi ampua yhtä pelaajaa, kunhan tämä on riittävän lähellä. Kantamaan voi vaikuttaa hevosilla ja tehokkaammilla aseilla. Ammuttu voi väistää tai paikkailla haavojaan juomalla olutta.

Kun henki jättää, pelaaja paljastaa roolinsa. Siihen asti pelaajat yrittävät vakuuttaa sheriffille olevansa apulaissheriffejä – erityisesti jos ovat lainsuojattomia. Jännitystä riittää ja sheriffillä on tiukat paikat päättäessään ketä uskoa ja ketä ei.

Leppoisaa räiskintää

Bang! on hauska peli, mikäli hakee kevyttä sosiaalista hupia. Western-teema ja pelaajien erilaiset hahmot ovat tuttuja stereotyyppejä useimmille, joten tunnelmaan pääsee kiinni helposti. Strategisesti peli on hyvin kevyt, sillä kortit rajoittavat mahdollisuuksia niin paljon, että liikaa ei tarvitse miettiä. Tärkein päätös kullakin vuorolla on se, ketä ampua.

Peli on parhaimmillaan pelaajamääräskaalan yläpäässä, mutta silloin peli kestää usein vähän turhan kauan. Varsinkin alkupäässä eliminoiduilla pelaajilla voi olla edessään pitkä odottelu. Pelistä voi joutua hyvinkin nopeasti ulos – pahimmillaan jopa ennen ensimmäistä vuoroaan! Ylipäätään on tärkeää, että pelaajat pelaavat nopeasti, muuten oman vuoron odotteluun tympääntyy. Mietittävää ei ole paljon.

Lisäosat

Bang! on saanut muutaman lisäosan. Jokusen lisäkortin tuova High Noon sisältyy nykyisin peruspeliin. Dodge City lisää mahdollisuudet kolmen tai kahdeksan pelaajan peleihin ja Fistful of Cards tuo High Noonin tapaan muutaman uuden tapahtuman piristämään pelejä. Face Off! on erikoinen kaksinpeliversio, jota on kuvailtu tyyliin ”ei niin huono kuin odotin”.

Bang! The Bullet! on luodinmuotoiseen laatikkoon pakattu luksus-Bang!, joka sisältää peruspelin ja laajennokset (paitsi Face Off!:n).

Hieman lyhyempää peliä hakeville voi suositella noppaversiota Bang! The Dice Game, joka on idealtaan sama, mutta kestää pisimmilläänkin vain noin vartin.

Suunnittelija:
Julkaisija: daVinci Games, Mayfair Games, Lautapelit.fi
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 4-7
Pituus: 30 min

Osta peli itsellesi

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Arvostele Bang!

Sinun täytyy rekisteröityä käyttäjäksi voidaksesi arvostella pelejä.

Ääniä:151
Aito keskiarvo:3.06
Tasoitettu keskiarvo:3.06
 • 0: 1
 • 1: 3
 • 2: 25
 • 3: 82
 • 4: 37
 • 5: 3

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Osta Löydä lautapelit -kirja

5 thoughts on “Bang!”

 1. Bang! on kevyiden bilepelien helmiä, joskin se voi olla alkuun peleihin tottumattomalle hivenen hankala, sillä liikkuvia osia on jonkin verran. Ei vakavikoille!

 2. riemastuttava peli illanviettoon kaveriporukalla, nopea oppia ja sopivan kevyt peli. erät ovat suhteellisen nopeita.

 3. Hauska peli suosittelen!
  Nopea ja lapsetkin oppivat säännöt.

 4. Huono peli niille, jotka haluavat ihan oikeasti pelata eikä vain nostella pakasta kortteja ja odottaa mitä tapahtuu. Suosittelen niille, joita kiinnostaa enemmän seura sillä tässä ’pelissä'(lue lotossa) odottelulla on liian suuri painoarvo vaikka pelaisikin vain 3 hengen voimin.
  Peliä noin 6 tuntia pelanneena voin neuvoa keksimään jotain muuta tekemistä kun pelissä on jäljellä enää 2 pelaajaa, sillä todennäköisyys saada peliä pitkittäviä kortteja kasvaa tuskastuttavan suureksi. Kukaan kaksintaistelua vierestä seurannut tietää mistä puhun.

 5. 6 tuntia kesti yksi Bang-peli? Ja ilmeisesti juuri lopun kaksintaistelu venyi tolkuttomasti? Unohditteko mahdollisesti ainakin minun säännöissäni olevan kohdan, että kun on enää kaksi pelaajaa jäljellä, niin ei voi käyttää energiaa palauttavia kortteja? Ei minun pelaamissani peleissä lopun kaksintaistelu koskaan ole venynyt mitenkään tolkuttoman pitkäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.