Kategoriat
Peliarvostelut

Batik

Kris Burm on peliharrastajille tuttu nimi Gipf-projektistaan. Batik on hieman toisenlainen peli. Erittäin nopea, helposti muutamassa minuutissa pelattava abstrakti peli haastaa pelaajien hahmotuskyvyn. Tyylikkäät puiset komponentit tekevät pelistä miellyttävän käyttää ja katsella.

Pelin idea

Batikin kansiKummallakin pelaajalla on samanlainen valikoima palikoita, joita pudotellaan vuorotellen kahden pleksilevyn väliin. Kierros päättyy, kun palikka ei mahdu levyjen väliin, vaan jää törröttämään ulos. Kyseinen palikka poistetaan pelistä ja uusi kierros alkaa. Kun pelaaja ei voi enää pelata vuorollaan, hän häviää pelin.

Batik on erittäin yksinkertainen peli, jonka säännöt opettaa hetkessä. Peli sopii hetken viihteeksi kenelle tahansa, mutta menee vanhaksi luultavasti melko pian. Lapsille on olemassa meriaiheinen Batik Kid, jossa palikat ovat värikkäämpiä.

Suunnittelija:
Julkaisija: Gigamic
Ilmestymisvuosi: 1997
Pelaajamäärä: 2
Pituus: 10 min

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *