Kategoriat
Uutiset

Liitonarkki-Carcassonne suomeksi

Ark of the Covenant -pelin kansiLautapelit.fi jatkaa Carcassonne-pelien julkaisemista suomenkielisellä laitoksella Ark of the Covenant -pelistä. Liitonarkki on itsenäinen Carcassonnen sisarpeli Carcassonne Kivikauden tapaan, eli se ei edellytä peruspelin omistamista, eikä ole yhteensopiva peruspelin lisäosien kanssa.

Peli ilmestyi alunperin vuonna 2003 ja sen julkaisi Überplay Gamesin uskonnollinen sivuhaara Inspiration Games. Kuten nimestäkin voi päätellä Ark of the Covenant eli Liitonarkki on suunnattu uskonnolliselle kohderyhmälle (Yhdysvalloissa monet uskonnolliset ryhmät, etenkin mormonit, ovat ahkeria pelaamaan lautapelejä), mutta tässä tapauksessa uskontoteema on vain kuorrutusta.

Pelissä on samanlainen yksinkertaisempi peltopisteytys kuin Kivikaudessa (pelloilla olevista lampaista saa pisteitä ja susista menettää pisteitä), profeetat jotka tuplaavat yhden kaupungin arvon, teiden arvoa lisääviä keitaita ja liitonarkki, jota voi liikuttaa laudalla keräämässä pisteitä. Ark of the Covenantia on kehuttu parhaaksi Carcassonne-peliksi.

Julkaisu on joka tapauksessa tervetullut, sillä peliä ei ole saanut oikein mistään muutamaan vuoteen Überplayn lopetettua vuonna 2008. Lautapelit.fi:n laitos pelistä saapuu kauppoihin toukokuun aikana.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

4 vastausta aiheeseen “Liitonarkki-Carcassonne suomeksi”

En edes tiennyt, että tämmöinen Carcassonnen osa on olemassa :o Aika must hankinta omaan hyllyyn muiden Carcsujen joukkoon!

Parempi pohjoismainen julkaisu olisi ollut mielestäni Carcassonne: The City. Mutta ehkä uuden julkaisijan puute painoi enemmän, sillä Rio Grandelta tuli vastikään the Citysta uusi laitos.

Kyseessä saattoi olla yksinkertaisesti hyvä tilaisuus päästä osallistumaan uuteen painokseen jonkun toisen julkaisijan siivellä.

Carcassonne: The City olisi kyllä mojova tapaus julkaistavaksi :) Etenkin, kun sen englanninkielinen painos ei ole enää saatavilla Lautapeleissä tahi Fantasiapeleissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *