Kategoriat
Uutiset

Oletko valmis lähtemään Salaisuuksien saarelle?

Competo julkaisee Mensa Select -palkitun Forbidden Island -yhteistyöpelin suomeksi nimellä Salaisuuksien saari. Matt Leacockin suunnittelema ja alunperin Gamewrightin julkaisema peli perustuu Pandemia-yhteistyöpeliin, joka on kerännyt kiitosta. Salaisuuksien saari muistuttaa paljon Pandemiaa, mutta on hieman yksinkertaisempi ja vähän suuremmalle yleisölle suunnattu. Peli löytyy kaupoista tähän tietoon kesä-heinäkuussa.

Salaisuuksien saaren kansiSalaisuuksien saarelta etsitään neljää aarretta, jotka löytyvät laudan tietyistä ruuduista, kun pelaaja nakkaa kädestään neljä oikeanlaista korttia pois. Korttien kerääminen vaatii yhteistyötä ja korttien vaihtelua pelaajien välillä. Aikapainetta luo puolestaan se, että Salaisuuksien saari alkaa upota heti pelin alussa ja tehtävä pitää saada suoritettua ennen kuin saari vajoaa kokonaan aaltoihin.

Pelaajat joutuvat joka vuoro nostamaan tulvakortteja, jotka upottavat saarta. Jokaiselle saaren muodostavista laatoista on oma korttinsa ja kun kortti nostetaan, kyseinen laatta tulvii. Jos sama kortti nousee uudestaan, laatta uppoaa ja poistetaan pelistä. Pelaajien pitää kuivata tulvia jatkuvalla tahdilla. Salaisuuksien saari käyttää Pandemiasta tuttua pelimekaniikkaa, jossa toisesta pakasta voi nousta vaarallisia kortteja, jotka palauttavat tulvapakan käytetyt kortit tulvapakan päälle, jolloin vaara, että samat alueet tulvivat uudestaan, kohoaa.

Salaisuuksien saari on vaikeusasteeltaan hieman Pandemiaa armollisempi ja pelimekaniikaltaan hivenen yksinkertaisempi. Peli sopii mainiosti esimerkiksi koko perheen peliksi kouluikäisten lasten kanssa. Peli on erittäin näyttävä: komeaan peltilaatikkoon on pakattu upeasti kuvitetut kortit ja laatat ja hienot aarrefiguurit.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *