Kategoriat
Uutiset

As d’Or -palkinnon voittajat 2011

As d'Or -palkintologo

Cannesin pelifestivaaleilla helmikuussa jaettiin palkinnot Ranskan parhaille peleille.

Ykköspalkinnon kuittasi Hervé Marlyn seurapeli Skull & Roses, jossa pelaajat pelaavat yksi kerrallaan laattoja, joissa on ruusu tai kallo. Pelaajat voivat myös esittää haasteita, eli arvioita siitä, monta ruusua on pelattu. Lopulta korkeimman tarjouksen tehneen on paljastettava pelaajien laattoja, kunnes sopiva määrä ruusuja on esillä. Onnistumalla tässä kaksi kertaa voittaa pelin.

Skull & Roses on siis samantyylinen kuin Bluff. Spielboxissa Christwart Conrad antoi pelille täyden kympin, toiset taas ovat sitä mieltä, että peli on kuin Bluff, josta on poistettu kaikki fiksut osat.

Parhaan lastenpelin palkinnon sai Oliver Igelhault S.O.S. Octopus -pelistä. Myös Kraken-Alarm-nimellä tunnettu peli on mainio lastenpeli, jossa pääsee yrittämään laivan kaatamista tankoon siimalla kiinnitetyllä muovikuulalla. Kraken-Alarm voitti myös vuoden 2010 Deutscher Spiele Preis -lastenpelipalkinnon. Suomeksi peli on julkaistu nimellä Octopus.

Raadin erikoispalkinnon sai 7 Wonders.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *