Kategoriat
Uutiset

Bamboleo ja Dizios suomeksi

Competo julkaisee tänä vuonna paljon pelejä ja pääsemme taas uutisoimaan pari uutta julkaisua. Värikäs laattojenlatomispeli Dizios ehdittiinkin jo mainita Mensa Select -voittajien uutisoinnin yhteydessä — peli siis voitti tämän arvostetun pelipalkinnon. Suomenkielinen Dizios ilmestyy syys-lokakuussa, eli jonnin aikaa sitä saa vielä vartoa. Pelin idea on lätkiä laattoja pöytään niin, että viereisten laattojen värit sopivat yhteen. Jokaisella laatalla on pistearvo ja pisteitä tienaa itse pelatun laatan viereisistä laatoista. Peli on hyvin yksinkertainen, mutta laattojen värikirjo aiheuttanee jonkin verran päänvaivaa.

Toinen uutuus, Bamboleo, ilmestyy kauppoihin jo kesäkuussa. Bamboleo onkin kaksikosta se kiinnostavampi tapaus. Se on Bandun ohella näppäryyspelien klassikoita ja alunperin Zochin julkaisu. Pelin alussa lava täytetään palikoilla ja nostetaan kepin nokkaan. Sen jälkeen pelaajien on otettava palikoita pois lavalta yksi kerrallaan. Pelin häviää se, jonka vuorolla lava tulee rämisten alas. Tehtävä on astetta helpompi kuin voisi kuvitella, sillä lavan ja kepin välissä on korkkipallo, joka hieman vaimentaa lavan liikkeitä. Yksinkertainen ja säännöiltään helppo peli on nopea oppia ja näyttää juuri sopivan hätkähdyttävältä.Bamboleo

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *