Kategoriat
Uutiset

Bruno Faiduttin vuoden peli: Linq

Bruno Faiduttin vuoden peli 2010Bruno Faidutti valitsi jokavuotiseen tapaansa oman vuoden pelinsä. 16 pelin lyhytlista ilmestyi jo jonkin aikaa sitten ja nyt Bruno valitsi lopulliset voittajat. Voittajien valitseminen oli vaikeaa – ymmärrän kyllä – mutta lopulta tuloksena oli kolme parasta peliä.

Bruno Faiduttin vuoden peli on Linq, joka sai samalla parhaan partypelin palkinnon. Tässä muutaman vuoden takaisessa seurapelissä tehtävänä on selvittää, ketkä kaksi pelaajista muodostavat linkin. Linkin jäsenten pitää löytää oma parinsa. Uudessa ranskalaisessa versiossa on vakoojateema, kaksi pelaajista on vakoojia ja muut ovat vastavakoilun edustajia. Linkin jäsenet saavat kumpikin kortin, jossa on sama sana. Muilla on tyhjä kortti. Jokainen pelaajista sanoo sitten jonkun sanan, joka liittyy omaan korttiin — tyhjän kortin pelaajilla tämä on tietysti mitä tahansa. Osaatko keksiä sanan, josta parisi tunnistaa sinut, mutta josta muut eivät tajua yhteyttä? Linq BoardGameGeekissä.

Parhaan vanhan koulun valloituspelin palkinnon sai Cyclades. Faidutti tykkää genrestä, viime vuonna vuoden pelin palkinnon sai Small World. Cyclades on vauhdikas ja täynnä jännittäviä käänteitä. Bonuksena pelissä on komeat miniatyyrit ja hieno kuvitus. Cyclades BoardGameGeekisssä.

Parhaan euro-brainburnerin palkinnon sai Hansa Teutonica. Peli on Faiduttin mukaan mestariteos, joka herätti mielenkiintoa genreä kohtaan, johon Bruno oli jo tyystin kyllästynyt. Hansa Teutonica BoardGameGeekissä.

Koko lista löytyy Bruno Faiduttin nettisivuilta.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *